Η δημιουργική διαδικασία των εκδρομών προάγει τη βιωματική διδασκαλία και τη διαθεματική προσέγγιση   της γνώσης

Με τη διαδικασία αυτή, κινητοποιείται το ενδιαφέρον των παιδιών, αφυπνίζεται η κρίση τους, εμπλουτίζονται οι εμπειρίες τους, αναπτύσσονται η δημιουργικότητά τους και η πολύπλευρη καλλιέργειά τους. Στο « ό,τι αγαπώ» έχουμε στο πρόγραμμά μας μια πληθώρα εκδρομών και εκπαιδευτικών επισκέψεων. !

Οι αναμνήσεις που δημιουργύν οι σχολικές εκδρομές είναι ανάμεσα στις πιο γνωστές σε αυτή την εύπλαστη για τα παιδιά ηλικία, κυρίως γιατί αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα στην ρουτίνα του σχολείου τόσο για τους μαθητές όσο και για τις παιδαγωγούς. Παρόλο που ο σκοπός τους είναι κυρίως εκπαιδευτικός, συγχρόνως αποτελούν μια συναρπαστική εμπειρία για όσους συμμετέχουν.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ

ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΝΕΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ

ΜΑΘΗΣΗ

Οι στόχοι είναι πολλαπλοί

Ενίσχυση

Η εκδρομή μπορεί να ενισχύσει την διδασκαλία γύρω από ένα θέμα μέσα στην τάξη και να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν το θέμα καλύτερα. Π.χ. επισκεπτόμαστε μουσεία αλλά και την πυροσβεστική υπηρεσία ή καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, αξιοθέατα, περπατάμε στην εξοχή, στην παραλία, συζητάμε κλπ.

Συμμετοχή

Οι δάσκαλοι μετατρέπουν τις εκπαιδευτικές εκδρομές σε φορητές αίθουσες διδασκαλίας, διδάσκοντας τα παιδιά να συλλέγουν δεδομένα, έπειτα να συζητούν ένα σχετικό θέμα ή να κάνουν μια εργασία βάση των όσων έμαθαν στην διάρκεια της εκδρομής.

Ανάκληση στην μνήμη

Στις εκπαιδευτικές εκδρομές διαμορφώνονται έντονες αναμνήσεις, που βοηθούν τα παιδιά να ανακαλούν στην μνήμη τους πληροφορίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

Νέα Αξιοθέατα

Όταν τα παιδιά και οι δασκάλες τους είναι μαζί έξω από την τάξη, νέα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και οι εμπειρίες είναι δυνατές. Οι μαθητές μπορούν να έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πολλά πράγματα που δεν είναι διαθέσιμα στο σχολείο, ζώα, φυτά, μεταφορικά μέσα και συζητάμε το εκπαιδευτικό ταξίδι εκ των προτέρων επειδή επιτρέπει στους μαθητές να γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του χρόνου τους μακριά από το σχολείο. Οι σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται με ασφαλή μέσα μεταφοράς.

Κοινωνικοποίηση

Η μεταφορά των μαθητών σε ένα νέο περιβάλλον, τους χαρίζει την εμπειρία του ομαδικού ταξιδιού και τους διδάσκει να σέβονται τα μέρη τα οποία επισκέπτονται. Αλληλεπιδρούν με πρόσωπα εκτός σχολείου και οικογενείας.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

Έκθεση σε νέα ερεθίσματα

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν ένα νέο μέρος που δεν έχουν επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ ωφέλιμο για τους μαθητές που δεν έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύουν συχνά.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

Περιέργεια

Οι μαθητές που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές εκδρομές ανακαλύπτουν ότι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το θέμα της εκπαιδευτικής εκδρομής.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

Διασκέδαση

Δεν έχει πόσο πολύ σημασία για τα παιδιά μόνο να μάθουν κατά τη διάρκεια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού, η αγαπημένη ανάμνηση  τους μπορεί να βασίζεται στην απόλαυση της ημέρας και την παρέα με τους φίλους τους. Να πάρει μακριά από το σχολείο για μια ημέρα ή ακόμη και λίγες ώρες είναι πάντα συναρπαστικό για τα παιδιά, και οι εκδρομές είναι πάντα καλοδεχούμενες.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

Άτυπο Περιβάλλον Μάθησης

Τα εκπαιδευτικά ταξίδια παρέχουν πολύτιμες εκπαιδευτικές ευκαιρίες μακριά από την τάξη, χωρίς τη χρήση βιβλίων και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο κανονικό σχολικό περιβάλλον. Οι μαθητές σε εκπαιδευτικά ταξίδια μπορεί συχνά να μάθουν ενώ διασκεδάζουν σε ένα πιο ανεπίσημο περιβάλλον.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

Εκδρομές με τη συμμετοχή γονέων.

Επίσης σημαντικός στόχος είναι η πραγματοποίηση διήμερων/τριήμερων εκδρομών στις οποίες συμμετέχουν γονείς και παιδιά. Πέρα από τα ανωτέρω οφέλη για τα παιδιά, δίνεται επίσης η ευκαιρία στους γονείς να επικοινωνήσουν / γνωριστούν και να αναπτύξουν κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ τους. Εκτός από την διασκέδαση μεταξύ των οικογενειών, ερχόμαστε σε στενή επαφή με τη φύση, σε μέρη εντός αλλά και εκτός Κερκύρας, περπατάμε και αποκομίζουμε νέες εμπειρίες!

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα
Το “ό,τι αγαπώ” έχει ένα πλήρες, ποιοτικό, διευρυμένο, βιωματικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.