Όταν τα παιδιά κινούνται  , αναπτύσσουν τα συναισθήματά τους

Γυμναστήριο Φιλία

Η αγωγή υγείας στο «ό,τι αγαπώ» πηγαίνει πολύ πέρα από την εκμάθηση του βουρτσίσματος των δοντιών και του πλυσίματος των χεριών. Περιλαμβάνει την παρότρυνση για κίνηση, την ψυχοκινητική διέγερση, την υγιεινή διατροφή, διάφορες μορφές χαλάρωσης και προσπάθειας, τη φροντίδα και τη συμμετοχή για τη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

Βιώσιμο Παιχνίδι

Νέα, απογευματινή, δραστηριότητα στο «ό,τι αγαπώ»

Αγαπημένοι μας γονείς,

Το  «ό,τι αγαπώ» από την ίδρυσή του, εμπνέει και εμπνέεται από την καινοτομία και την αλλαγή, μέσα από τα παιχνίδια μας και τη φιλοσοφία μας.

Στα πλαίσια της συνεχούς διερεύνησης που κάνουμε για νέους τρόπους ποιοτικής ψυχαγωγίας (με την πραγματική έννοια της λέξης), διασκέδασης και κοινωνικοποίησης των παιδιών, επενδύσαμε, τη φορά αυτή, σε ικανό αριθμό ξύλινων παιχνιδιών της κορυφαίας εταιρείας στο είδος, PlanToys.

Φέτος, θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στο βιώσιμο παιχνίδι. Προσπαθούμε να ενσταλάξουμε την αξία της βιωσιμότητας σε όλες τις πράξεις του «ό,τι αγαπώ».
Μέρος της αποστολής μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξαντλήσουν τα περιθώρια εξερεύνησης, μάθησης και διασκέδασης σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους, καθώς όλα τα παιχνίδια της Plan Toys σχεδιάζονται για να είναι πολυλειτουργικά ώστε το παιχνίδι να συνεχίζεται και να αναπροσαρμόζεται.

Το «ό,τι αγαπώ» πιστεύει ότι ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο κόσμο και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε με το βιώσιμο παιχνίδι. το παιδί βιώνει και συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στη ανάπτυξη και εξέλιξη του παιγνιδιού, ενώ παίζοντας διδάσκρται την αξία της προστασίας και του σεβασμού της φύσης.

Τα παιδιά από την στιγμή που αντιλαμβάνονται το περιβάλλον, παίζουν. Το παιχνίδι αποτελεί για αυτά την σημαντικότερη πηγή ερεθισμάτων και σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι μια καθοριστική δραστηριότητα για την ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Το παιδί μετά την ηλικία των τριών ετών ξεκινά να παίζει με διαφορετικό τρόπο περισσότερο συμβολικό και χρησιμοποιώντας περισσότερο την φαντασία του. H δραστηριότητά μας αυτή απευθύνεται σε παιδιά της ευρύτερης ηλικίας των 3-5 ετών. Με την επίβλεψη ειδικευμένου προσωπικού και την γνωστή ποιότητα δουλειάς του «ότι αγαπώ» θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός καινοτόμου περιβάλλοντος μάθησης, και διασκέδασης μέσω του «δημιουργικού παιγνιδιού» με τη βοήθεια των κατάλληλων για το σκοπό αυτό, παιχνιδιών της Plan Toys.

Στο βιώσιμο παιχνίδι το παιδί με την φαντασία του μετατρέπει διάφορα αντικείμενα σε κάτι άλλο που αυτό επιθυμεί, Μέσα στο συμβολικό παιχνίδι το παιδί αναπαριστά πάλι τις διάφορες καταστάσεις που έχει βιώσει στην καθημερινότητά του μιμούμενο τους μεγαλύτερους ανθρώπους.

Θα δείξουμε, μέσα στο φιλόξενο περιβάλλον μας, την –φαινομενικά-παράδοξη συνύπαρξη ελευθερίας και περιορισμών στην ανάπτυξη της δραστηριότητας.

Μέσα από το παιχνίδι αντλούμε πλήθος στοιχείων από την πραγματικότητα τόσο του παιδιού, όσο και του κοινωνικού του περίγυρου και προσομοιώνουμε σχέσεις οι  οποίες αναπτύσσονται και στην καθημερινή ζωή, στον «πραγματικό» κόσμο και τις αλληλεπιδράσεις στις οποίες όλοι μας εκτιθόμαστε.

Αθλητισμός & Υγεία

Καθώς αναπτύσσονται οι σωματικές του ικανότητες, το παιδί μαθαίνει, από το στάδιο που μπορεί να μπουσουλάει και μετά, πώς να αποδεσμεύεται από τον ενήλικα με αυτο-προσδιοριζόμενο τρόπο. Το επίπεδο του συναισθηματικού δεσμού του παιδιού με τον ενήλικα καθορίζει την ποιότητα των εφορμήσεων του παιδιού στο άγνωστο για εκείνο περιβάλλον. Κατά τις εξερευνήσεις του, βιώνει όλο το φάσμα των συναισθημάτων του: μπορεί να προσκολλάται κάπου ανήσυχο και μετά να συνεχίζει την πορεία του τολμηρά, μπορεί να αποκαρδιώνεται και στη συνέχεια να υπερεκτιμά τις δυνατότητές του.

Σώμα 

Αυτή η ευρύτερη αντίληψη κάνει την αγωγή υγείας ένα σημαντικό μέρος της καλλιέργειας, της αγωγής και της φροντίδας στο «ό,τι αγαπώ». Η αγωγή υγείας συνδέεται με το φυσικό ενδιαφέρον των παιδιών για το σώμα τους. Η θεμελιακή σύνδεση ανάμεσα στην τροφή και στην απέκκριση (και ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουμε) είναι αποφασιστικής σημασίας για την καλή σωματική και συναισθηματική κατάσταση των παιδιών. Αυτή η πλευρά της αγωγής υγείας δεν πρέπει να περιορίζεται σε απλή «εξάσκηση στην καθαριότητα» αλλά πρέπει επίσης να ενσωματώνεται στον τρόπο με τον οποίο νοούμε την καλλιέργεια σε αυτό το πρόγραμμα. Όλα τα παιδιά πρέπει να μπορούν να αναπτύξουν μια σχέση χωρίς αναστολές με το σώμα τους.

 Κίνηση

Επιθετικές μορφές κίνησης (π.χ. πάλη, ποδόσφαιρο) θεωρούνται ακόμα κυρίως «αγορίστικα» παιχνίδια, ενώ άλλες μορφές, (χορός, σκοινάκι, τραμπάλα) θεωρούνται τυπικά «κοριτσίστικα» παιχνίδια. Αλλά η φύση δεν καθορίζει ποιες μορφές κίνησης πρέπει να κάνουν τα αγόρια και ποιες τα κορίτσια. Το «ό,τι αγαπώ» προσφέρει σε όλα τα αγόρια και σε όλα τα κορίτσια την ευκαιρία να επιλέξουν κινητικές δραστηριότητες ανάλογες με τις προσωπικές ανάγκες και τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

Παραδοσιακοί Χοροί

Σκοπός του τμήματος είναι να μυήσει τους μαθητές έμπρακτα στα ειδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παραδοσιακού χορού, όπως ορίζει η τρισυπόστατη ενότητά του (κίνηση, μελωδία, λόγος), η συλλογικότητα και η τεχνική του απλότητα.
Είναι ένας συλλογικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας, δεμένος άρρηκτα με τη ζωή του κάθε τόπου. Δεδομένου ότι πρόκειται για μικρές ηλικίες, που δυσκολεύονται στην προσαρμογή συμβατοποιημένων κινήσεων,  είναι σκόπιμο οι μαθητές να εισαχθούν στο αντικείμενο με παιγνιώδη τρόπο. Έτσι αποκτούν μουσικοκινητικές δεξιότητες, γνωρίζουν παραδοσιακά τραγούδια και αφομοιώνουν διάφορα  ερεθίσματα, τα οποία  συμβάλλουν ώστε τα παιδιά ν’ αγαπήσουν το χορό και να τους γίνει βίωμα.
Επίσης, διδάσκονται παραδοσιακά παιχνίδια και ήθη και έθιμα του τόπου μας.

ο,τι αγαπώ Παιδικός σταθμός στην Κέρκυρα

ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών)

Το ΚΔΑΠ του “ό,τι αγαπώ” λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο, τις καθημερινές, από τις 13:30 ως τις 20:00 και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ως 12 ετών.

Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε και να διευκολύνουμε παιδιά και γονείς. Μέσα από δραστηριότητες τα παιδιά μαθαίνουν το σώμα τους, έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να συντονίζονται, να συνεργάζονται, αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Ακόμα, τα προγράμματα έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι.

Με τη συμμετοχή των παιδιών επιτυγχάνεται όχι μόνο η εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου των γονέων αλλά και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, με δραστηριότητες που αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα και οδηγούν σε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή.

Όλες οι δραστηριότητες παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα στους άνετους, ασφαλείς και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους που θα βοηθήσουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

 • Σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με οργανωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες!
 • Αθλητικές δραστηριότητες μεσα από οργανωμένες ομάδες – στο ειδικά διαμορφωμένο γυμναστήριό μας
 • Εικαστικά και χειροτεχνίες – στο ατελιέ μας
 • Μουσική και Μουσικοπαιδαγωγικά  προγράμματα
 • Επιτραπέζια παιγνίδια, ρομποτική, θεατρικό παιγνίδι, μαγειρική, φιλαναγνωσία – στην κουζίνα και τη βιβλιοθήκη μας
 • Πρόγραμμα ενίσχυσης καθημερινής μελέτης και σχολικής ετοιμότητας

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του «ό,τι αγαπώ», στην Εθνική Παλαιοκαστρίτσας και διαθέτει άνετο παρκινγκ. Επικοινωνήστε μαζί μας για την δυνατότητα παροχής μεσημεριανού γεύματος και παραλαβής των παιδιών από το σχολείο!

Το μεσημεριανό γεύμα σερβίρεται στο «ό,τι αγαπώ». Το φαγητό παρασκευάζεται καθημερινά, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα και -όπου είναι δυνατόν- με βιολογικά υλικά.Διαθέτουμε ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά, κλιματιζόμενες αίθουσες, καθώς και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο 250 τμ.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περαίτερω διευκρινήσεις και λεπτομέρειες.

“νους υγιής εν  σώματι  υγιεί”

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ “εν κινήσει”

Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση με παιχνίδι ενώ παράλληλα διαδραματίζει, με έμμεσο τρόπο, σημαντικό ρόλο στην σωστή διαμόρφωση  και ανάπτυξη της σχέσης παιδιού και γονέων. Η διασκέδαση και συνεργασία τους μέσω της γυμναστικής θα αναπτύξει στα παιδιά θετική στάση προς την άσκηση και θα αυξήσει τις πιθανότητες να γυμνάζονται σε όλη τους τη ζωή.

Σκοπός του παιδικού γυμναστηρίου Φιλία, είναι να εισάγει τα παιδιά στην έννοια του αθλητισμού μέσα από αυτό που τα παιδιά ξέρουν να κάνουν καλύτερα – τη χαρά και το παιχνίδι! Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα και τους γονείς τους, οι οποίοι συμμετέχουν και μοιράζονται την χαρά μαζί τους!
Τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα στο κλειστό και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο «φιλία».

Που απευθυνόμαστε:

Προγράμματα για ηλικίες:

α) 3-5 Junior εν κινήσει. Ολοκληρωμένο αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών που διαρκεί μια σχολική χρονιά. Κατά την διάρκεια της, τα παιδιά μαθαίνουν τα περισσότερα ολυμπιακά αγωνίσματα μέσα από την φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης για ένα παιδί, το παιχνίδι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά όχι μόνο να οικειοποιηθούν σε πρακτικό επίπεδο τα διάφορα αθλήματα αλλά να μάθουν πληροφορίες για αυτά αποκτώντας μια ολοκληρωμένη αθλητική παιδεία μέσα από την χαρά. Μέσα από το συναίσθημα και την χαρά, οι μικροί μας αθλητές απορροφούν πάρα πολύ γρήγορα πληροφορίες του « εν κινήσει junior». Σε αυτή την περίοδο προετοιμάζονται χτίζοντας αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, αντιλαμβανόμενοι ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στον αθλητισμό. Σε αυτό συμβάλουν οι θετικές δηλώσεις στο τέλος του κάθε μαθήματος που είναι μέρος της εκπαίδευσης τους.

β) 1-6 Family εν κινήσει. Τι πιο όμορφο, μεγαλώνοντας το παιδί σας να έχει κοινές εμπειρίες γέλιου χαράς και άσκησης μαζί σας! Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε πράξη!

Σ΄αυτό το πρόγραμμα, είμαστε όλοι παιδιά και είμαστε όλοι ελεύθεροι να εκτονώσουμε και να μοιραστούμε από κοινού ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων.
Φυσικά και θα γυμναστείτε και θα αναπτύξετε μια εντελώς διαφορετική σχέση από αυτή που είχατε μέχρι τώρα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα δημιουργήσετε μια βαθειά γνώση στο παιδί σας, της σημαντικότητας του να είναι σε επαφή με το σώμα του, με το συναίσθημα του, με την ύπαρξη του.
Προπόνηση με χαρά, παιχνίδι και γέλιο!

γ) 6-8 Sports εν κινήσει. Τα παιδιά κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν… π α ί ζ ο υ ν!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσω αυτού του προγράμματος μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους και να διαμορφώνουν μία αθλητική παιδεία μέσα από το παιχνίδι.
Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να ασχοληθούν με αθλήματα που ενθαρρύνουν την ευλυγισία, τον ρυθμό, την αυτοπεποίθηση, την συναισθηματική ισορροπία, την νευρομυϊκή συναρμογή και την αλτική ικανότητα, χτίζοντας παράλληλα υγιές μυαλό και σώμα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να επιτρέψετε στο παιδί σας να έρθει σε επαφή με διαφορετικά αγωνίσματα μέσα από χαρά και παιχνίδι.
Σε αυτή τη φάση της ζωής του το παιδί πρέπει να π α ί ζ ε ι και να έρχεται σε επαφή με πολλές αθλητικές πληροφορίες και όχι να εξειδικευτεί. Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το hockey, ταχύτητες, άλμα σε μήκος και εμπόδια, με πολύ αγάπη και σεβασμό και γενικότερα στις βασικές αρχές άθλησης και αθλημάτων. Αυτό επιτρέπει στους εκπαιδευτές να εντοπίζουν την αθλητική κλίση των παιδιών και τα ταλέντα τους.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

 • Κολύμπι στη θάλασσα
 • Αθλητικές δραστηριότητες
 • Ζωγραφική/εικαστικά
 • Μουσική
 • Χειροποίητες κατασκευές
 • Θεατρικό παιγνίδι
 • Καλλιέργεια γνώσεων
 • Επιτραπέζια παιγνίδια

“φιλία”

Από 15 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου υπάρχει ένας υπέροχος κόσμος δημιουργίας, άθλησης και έκφρασης όπου τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού μπορούν να διασκεδάσουν, να εμπνευστούν  και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, με την επίβλεψη και προτροπή εξειδικευμένου προσωπικού τα παιδιά ξεδιπλώνουν πτυχές του εαυτού τους, ανακαλύπτουν νέες δραστηριότητες, κάνουν νέους φίλους ή συναντούν πάλι παλιούς, περνούν ευχάριστα, παίζουν!

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν: κολύμπι στη θάλασσα, αθλητικές δραστηριότητες, ζωγραφική/εικαστικά, μουσική, χειροποίητες κατασκευές, Θεατρικό παιγνίδι, καλλιέργεια γνώσεων, επιτραπέζια παιγνίδια και άλλα πολλά!!!

Αθλητικό πρόγραμμα Παιδικού Γυμναστηρίου “φιλία”

Πως θα σας φαινόταν αν είστε από 1 μέχρι 8 ετών και:

 • Μπαίνατε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γυμναστηρίου “φιλία”
 • Kάθε φορά κάνατε διαφορετικές δραστηριότητες
 • Γελάγατε, εκτονωνώσασταν, χαλαρώνατε…
 • Φεύγατε έχοντας μια αίσθηση ελευθερίας και τόνωσης
 • Νιώθατε, την επόμενη κι όλας μέρα το σώμα σας γυμνασμένο, δυνατό, γεμάτο ενέργεια…

Μια εναλλακτική προσέγγιση στον αθλητισμό μέσω του παιγνιδιού, το οποίο και είναι η φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης ενός παιδιού. Τα παιδιά κάνουν αυτό που θα έπρεπε κι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα… παίζουν! Μέσα από το παιχνίδι διαμορφώνουν αθλητική παιδεία και αναπτύσσουν πολυδιάστατους χαρακτήρες.

Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση με παιχνίδι ενώ παράλληλα διαδραματίζει, με έμμεσο τρόπο, σημαντικό ρόλο στην σωστή διαμόρφωση  και ανάπτυξη της σχέσης παιδιού και γονέων. Η διασκέδαση και συνεργασία τους μέσω της γυμναστικής θα αναπτύξει στα παιδιά θετική στάση προς την άσκηση και θα αυξήσει τις πιθανότητες να γυμνάζονται σε όλη τους τη ζωή.

Σκοπός του παιδικού γυμναστηρίου Φιλία, είναι να εισάγει τα παιδιά στην έννοια του αθλητισμού μέσα από αυτό που τα παιδιά ξέρουν να κάνουν καλύτερα – τη χαρά και το παιχνίδι! Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα και τους γονείς τους, οι οποίοι συμμετέχουν και μοιράζονται την χαρά μαζί τους!
Τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα στο κλειστό και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο «φιλία».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα νέα μας

Στο καταφύγιο της καφέ αρκούδας

Η εκπαιδευτική περιβαλλοντική εκδρομή στο Νυμφαίο Φλώρινας και στο καταφύγιο της καφέ αρκούδας και των άλλων ζώων της άγριας φύσης, λαμβάνει χώρο κάθε χρόνο την άνοιξη και αποτελεί πλέον θεσμό για το σχολείο μας. Είναι  αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου εκπαιδευτικού μας έργου και αποτελεί βασικό πυλώνα εκπαίδευσης των μαθητών. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδρομής [...]

Πάσχα στο «ό,τι αγαπώ»

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στο σχολείο μας η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Τα παιδιά ετοίμασαν τις  ανοιξιάτικες και πασχαλινές δημιουργίες τους, και είναι έτοιμα να υποδεχτούν το Πάσχα! Παραμύθια , τραγούδια , παιχνίδια και μια σειρά από ποικίλες ευχάριστες δραστηριότητες, πλαισιώνουν καθημερινά το εκπαιδευτικό μας  πρόγραμμα. Τα έθιμα του Πάσχα στην Κέρκυρα [...]

Πολύχρωμες Πασχαλινές Κοτούλες

Με τους “Ελεύθερους” του Νηπιαγωγείου μας, μιλήσομε για το Πάσχα, την σημασία του, την λαογραφία που το συνοδεύει. Μετά, με αφορμή το έθιμο του βαψίματος των αυγών ζωγραφίσαμε με θέμα “Πολύχρωμες Πασχαλινές Κοτούλες” Απολαύστε τις δημιουργίες των παιδιών στην Εικονική μας Πινακοθήκη: https://art.kunstmatrix.com/apps/artspaces/external=true&uid=7490&exhibition=13042520