Γονείς και παιδαγωγοί, είναι  ‘Συνοδοιπόροι’ στο ταξίδι της προσχολικής ηλικίας.

Παρέχουμε ολοκληρωμένη παιδαγωγική κάλυψη, υποδεχόμενοι το παιδί σας από βρέφος και καλύπτοντάς το μέχρι το ( αδειοδοτημένο από το Υπ. Παιδείας) Νηπιαγωγείο μας, οπότε και το παραδίδουμε, κατάλληλα προετοιμασμένο, ώστε να συνεχίσει στο Δημοτικό.

Περιβάλλουμε τα παιδιά με μια μεγάλη ομάδα συνεργαζόμενων ειδικοτήτων όπως: Παιδίατρο, παιδο-ορθοπεδικό, παιδο-οδοντίατρο, παιδο-ψυχολόγο, Μουσικοπαιδαγωγό & Γυμναστές.

Επίσης:

  • Νηπιαγωγό ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή & εργοθεραπευτή ειδικευμένους για παιδιά.
  • Σύμβουλο οικογένειας
  • Ειδικούς παιδαγωγούς για εικαστικές εφαρμογές, θεατρικό παιχνίδι κλπ.
  • Λειτουργούμε «σχολή γονέων» με τακτικές κλειστές συναντήσεις για τους γονείς της ομάδας αλλά και ανοιχτές συνελεύσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
  • Εφαρμόζουμε σύγχρονα, καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα.

Δεν κάνουμε «φύλαξη παιδιών» Αυτό γίνεται άψογα έτσι κι αλλιώς. Η ουσιαστική δουλειά που κάνουμε (και γι αυτό επενδύουμε συνεχώς-είτε σε συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη ικανοτήτων του προσωπικού, είτε σε εγκαταστάσεις κλπ.) είναι να δώσουμε την ευκαιρία στο παιδί σας να ξεδιπλώσει τη δυναμική του, να αναπτύξει σωστό χαρακτήρα, εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις δυνατότητες του και να περνά δημιουργικά τη μέρα του με μουσική, χορό, θέατρο, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αθλητισμό κλπ. Δεν είναι τυχαίο το ότι δεν έχουμε τηλεοράσεις! Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας και αναπτύσσουμε τις ικανότητές του.

Το «ό,τι αγαπώ» έχει μια δίκαια κοστολογημένη πολιτική διδάκτρων με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών και με σεβασμό τις δυνατότητες των οικογενειών που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Στα δίδακτρα περιλαμβάνεται το σύνολο των υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά: γραφική ύλη, στολές σχολικών παραστάσεων κ.α. και δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.

Δεν επιβαρύνουμε το κόστος με κρυφές χρεώσεις για  έξοδα γιορτών, πάνες, φρούτα, φαγητό, γραφική ύλη, υλικά κατασκευών, κλπ. η χρέωση του «ό,τι αγαπώ είναι “all inclusive” και συμπεριλαμβάνει τα πάντα. Αποτέλεσμα είναι ότι τελικά είναι φθηνότερο από τα «φθηνά» σχολεία!

Αναλόγως με τον προγραμματισμό σας και την επιλογή σας μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα ευέλικτα προγράμματα αποπληρωμής των διδάκτρων, τα οποία σας επιτρέπουν να περιορίσετε ακόμα περισσότερο το κόστος.

Συνεργασία με γονείς

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία μας, γονείς και παιδαγωγοί, είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της προσχολικής ηλικίας.

Οι γονείς είναι αυτοί που γνωρίζουν το παιδί τους κι εμείς καλούμαστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και την εμπειρία του παιδιού. Έτσι κατά την φάση προσαρμογής, το σχολείο μας είναι ανοικτό στην παρουσία του γονιού για να γίνει ομαλά η μετάβαση στο νέο πλαίσιο.

Σε καθημερινή βάση υπάρχει ενημέρωση των γονιών για οτιδήποτε σχετικό με το παιδί. Ενημερώνουμε επίσης συνεχώς, για το διαιτολόγιο, τις εκδηλώσεις του σχολείου κλπ. Επίσης λαμβάνουν νέα ειδικού ενδιαφέροντος γύρω από το παιδί, καθώς και ενημέρωση για όλα τα νέα του σχολείου, τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Η ενημέρωση γίνεται επίσης με την απoστολή e-mail, μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook) κ.α.

Επίσης προβλέπονται μηνιαίες συναντήσεις με τους γονείς (π.χ. την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα) κατά τις οποίες ενημερώνονται από τις παιδαγωγούς για το σύνολο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν, με έμφαση στην παρουσίαση της δουλειάς που γίνεται από όλες τις ομάδες. Κατ’ ιδίαν συναντήσεις μπορούν να προγραμματιστούν και με ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή κρίνεται απαραίτητο.

Η παρουσία και η συνεργασία των γονιών είναι απαραίτητη και αποφασιστική. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στο έργο μας.
Οι γονείς είναι για τα παιδιά τους τα πρώτα και σχεδόν πάντα τα πιο σημαντικά πρόσωπα στις σχέσεις δεσμού.

• Αναζητούμε τους κατάλληλους τρόπους για συνεργασία και κατανόηση με τους γονείς. Οι ανοιχτές συζητήσεις, βασισμένες σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, δημιουργούν το θεμέλιο για την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ γονέων και των παιδαγωγών του “ό,τι αγαπώ”.

• Η κατανόηση μεταξύ παιδαγωγών και γονέων αρχίζει πριν καν πάει το παιδί στο “ό,τι αγαπώ” ώστε να μπορέσουν οι γονείς να αποκτήσουν μια εντύπωση της παιδαγωγικής μας αντίληψης. Θέλουμε να μπορούν να καθίσουν και να παρακολουθήσουν δραστηριότητες, να προσκληθούν σε απογευματινές εκδηλώσεις κ.ά. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς της ομάδας μπορούν να συναντηθούν και να κάνουν τις πρώτες επαφές τους. Είναι πολύ σημαντικό ώστε επίσης και οι γονείς των παιδιών να αποκτήσουν κοινωνική επαφή μεταξύ τους και να ανταλλάσουν απόψεις και εμπειρίες γύρω από τα παιδιά τους!

• Οι γονείς είναι ιδιαίτερα απαραίτητοι κατά την διάρκεια της προσαρμογής του παιδιού στο περιβάλλον μας.

• Οι τακτικές συζητήσεις μεταξύ των γονιών κάθε παιδιού και των παιδαγωγών του “ό,τι αγαπώ” γίνονται για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το επίπεδο ανάπτυξης του παιδιού, τα τρέχοντα ενδιαφέροντά του και τον προγραμματισμό οποιασδήποτε ειδικής υποστήριξης τυχόν χρειάζεται.

Ισότητα Ευκαιρίων

Το δικαίωμα στη φροντίδα και στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο για κάθε παιδί, συνεπώς το «ό,τι αγαπώ» δέχεται παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, σωματικής αναπηρίας ή άλλης ιδιαιτερότητας.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αλλά και στη μοναδικότητα του καθενός, είναι προϋπόθεση για αρμονική κοινωνική συνύπαρξη. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις παιδιών, τα οποία μετά από διάγνωση ειδικού επιστήμονα δεν ενδείκνυται, για δικό τους όφελος, να ενταχθούν σε μία συμβατική Μονάδα Προσχολικής Αγωγής.

Η καλλιέργεια, η αγωγή και η φροντίδα που προσφέρονται στο “ό,τι αγαπώ” συμβάλλουν ώστε να εξασφαλίζονται για κάθε παιδί ίσες ευκαιρίες και να δημιουργείται η προοπτική για την ανάπτυξη μιας θετικής στάσης για τη ζωή μέσα στην κοινωνία. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το φύλο του παιδιού, την κοινωνική ή οικονομική κατάσταση των γονιών του, την εθνικοπολιτισμική ομάδα στην οποία ανήκει το ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ανεξάρτητα από την καταγωγή και τις συνθήκες της ζωής του, κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να συμβάλει με την ευστροφία, τις ικανότητες και τις ατομικές του δυνατότητες στην ανάπτυξη της κοινότητας και της κοινωνίας. Θεωρούμε πως αυτή η προσέγγιση της έννοιας της καλλιέργειας ανταποκρίνεται στη δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας μας.

Η ευαισθητοποίηση απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και στη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στα παιδιά είναι προτεραιότητά μας.

Σεβασμός για το περιβάλλον

Κατά το χτίσιμο, χρησιμοποιήθηκαν κατά το μέγιστο δυνατόν υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Το βάψιμο του εσωτερικού χώρου έγινε με 100% οικολογικά χρώματα επώνυμων εταιρειών.

Στους χώρους μας υπάρχει ειδικός κάδος ανακύκλωσης χαρτιού και μπαταριών (σε συνεργασία με εταιρεία ανακύκλωσης).

Η Περιβαλλοντική Αγωγή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παιδαγωγικού προγράμματος και των εκπαιδευτικών μας επισκέψεων.