ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών )

ΚΔΑΠ

Το ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ» είναι μία πιστοποιημένη από το κράτος  εκπαιδευτική δομή, με αντικείμενο την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.

Σκοπός μας : Ως άμεσο σκοπό έχουμε την δημιουργική απασχόληση των παιδιών  με δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο μας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού .

ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ»

Το ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ» αποτελεί έναν πολυχώρο όπου τα παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου. Εκεί τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φίλους και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσα από την κοινή εμπειρία της δημιουργίας. Κύριος στόχος του ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ» είναι τα παιδιά να απολαμβάνουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες τους και συμβάλλουν στη διατήρηση της αυθεντικότητας, προσφέροντας τους ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας φίλων.

Για τον σκοπό αυτόν επικεντρωνόμαστε σε πέντε πυλώνες δραστηριοτήτων:

  • Ενισχυτική διδασκαλία (Καθημερινή προετοιμασία μαθημάτων σχολείου επόμενης ημέρας) – φιλαναγνωσία. Εμείς δείχνουμε τον δρόμο- το παιδί τον ακολουθεί μόνο του!
  • Αθλητισμό – μέσω αυτού του προγράμματος μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους και να διαμορφώνουν αθλητική παιδεία μέσα από το παιχνίδι.

,

  • Εικαστικά/ζωγραφική – Καλλιεργούμε την αγάπη για την τέχνη. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με διάφορες τεχνικές και αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους. Τα παιδιά θα το αγαπήσουν!
  • Θεατρική αγωγή/υποκριτική/θεατρικό παιγνίδι – Εισαγωγή στην θεατρική τέχνη με παιγνιώδη τρόπο. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και της ικανότητάς τους να αναπτύσσουν το λόγο και τα συναισθήματά τους μπροστά σε κοινό (τρίτους). Δημιουργία Θεατρικής Ομάδας.
  • Μουσική και Μουσικοκινητικές δραστηριότητες. – Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσικούς δρόμους με διάφορες δραστηριότητες. Η μουσική καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Το ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ»στεγάζεται σε έναν σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο διαμορφωμένο σύμφωνα με τις οριζόμενες τεχνικές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Οικογένειες, δικαιούχοι voucher από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ: Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΔΑΠ δωρεάν με χρήση του voucher!

Θεατρικοί κύκλοι

Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ό,τι αγαπώ»

Σκοπός του «ό,τι αγαπώ», μέσα από τις ποικίλες δράσεις που προτείνει στον γονέα, είναι να εμπνεύσει την έκφραση της δημιουργικότητας και να βοηθήσει στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του παιδιού. Με σεβασμό και έμπνευση προς τις ανάγκες των μικρών μας φίλων, σας προτείνουμε την καινούργια δράση του «ό,τι αγαπώ»: το «Θεατρικό Εργαστήρι Παιχνιδιού».

Το παιχνίδι αποτελεί πάντοτε βασική δραστηριότητα στη ζωή του παιδιού. Εισαγωγουμε τα παιδιά στην θεατρική τέχνη με παιγνιώδη τρόπο. Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και της ικανότητάς τους να αναπτύσσουν το λόγο και τα συναισθήματά τους μπροστά σε κοινό (τρίτους). Η ελεύθερη και αυθόρμητη δράση του παιδιού μέσα στο παιχνίδι, το βοηθάει να αναπτυχθεί με υγιή τρόπο σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Ειδικά, στα πλαίσια του θεατρικού παιχνιδιού, και με την καθοδήγηση του δασκάλου, το παιδί μαθαίνει να εμπιστεύεται και να αναπτύσσει την φαντασία του, μετασχηματίζοντάς την σε έκφραση συναισθηματική και σωματική, κύρια εμπιστευόμενο την νοητική, σωματική και συναισθηματική του μνήμη. Όλα τα παραπάνω στο πλαίσιο μια μικρής ομάδας φίλων – συνεργατών, φέρνουν παράλληλα το όφελος της αρμονικής ανάπτυξης της ικανότητας συνεργασίας, αυτοπειθαρχίας, υποχώρησης, υπομονής και σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου. Τέλος, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και καθώς το παιδί ξεπερνά -με την στήριξη και την καθοδήγηση του δασκάλου- τις αναστολές του, αναπτύσσει την πολύτιμη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και την αυτοεκτίμησή του. Θα λειτουργήσουν 3 τμήματα για παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού/ Γ΄ και Δ’ Δημοτικού και Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού. Την δράση «Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού», αναλαμβάνει υπεύθυνη παιδαγωγός.

Επικοινωνήστε μαζί μας για πλήρη ενημέρωση.

Ο κόσμος της τέχνης

Σκοπός του ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ», μέσα από τις ποικίλες δράσεις που προτείνει στον γονέα, είναι να εμπνεύσει την έκφραση της δημιουργικότητας και να βοηθήσει στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του παιδιού.

Με έμπνευση και σεβασμό προς τις ανάγκες των μικρών μας φίλων, δημιουργήσαμε το εικαστικό εργαστήρι μας! Καλλιεργούμε την αγάπη για την τέχνη. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με διάφορες τεχνικές και αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους. Τα παιδιά θα το αγαπήσουν!

Την δράση «Εργαστήρι Εικαστικών» αναλαμβάνει υπεύθυνη παιδαγωγός, ενώ απευθύνεται πρώτιστα σε παιδιά 5-12 ετών.

“νους υγιής εν  σώματι  υγιεί”

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αθλητικό πρόγραμμα Παιδικού Γυμναστηρίου “φιλία”

Πως θα σας φαινόταν αν είστε από 1 μέχρι 8 ετών και:

  • Μπαίνατε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γυμναστηρίου “φιλία”
  • Κάθε φορά κάνατε διαφορετικές δραστηριότητες
  • Γελάγατε, εκτονωνόσασταν, χαλαρώνατε…
  • Φεύγατε έχοντας μια αίσθηση ελευθερίας και τόνωσης
  • Νιώθατε, την επόμενη κιόλας μέρα το σώμα σας γυμνασμένο, δυνατό, γεμάτο ενέργεια…

Δείτε παρακάτω τι έχουμε ετοιμάσει γι’αυτό το σκοπό!

“φιλία”

Από 15 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου υπάρχει ένας υπέροχος κόσμος δημιουργίας, άθλησης και έκφρασης όπου τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων δημοτικού μπορούν να διασκεδάσουν, να εμπνευστούν  και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, με την επίβλεψη και προτροπή εξειδικευμένου προσωπικού τα παιδιά ξεδιπλώνουν πτυχές του εαυτού τους, ανακαλύπτουν νέες δραστηριότητες, κάνουν νέους φίλους ή συναντούν πάλι παλιούς, περνούν ευχάριστα, παίζουν!

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν: κολύμπι στη θάλασσα, αθλητικές δραστηριότητες, ζωγραφική/εικαστικά, μουσική, χειροποίητες κατασκευές, Θεατρικό παιγνίδι, καλλιέργεια γνώσεων, επιτραπέζια παιγνίδια και άλλα πολλά!!!

ΠΑΙΔΙΑ “εν κινήσει”

Μια εναλλακτική προσέγγιση στον αθλητισμό μέσω του παιγνιδιού, το οποίο και είναι η φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης ενός παιδιού. Τα παιδιά κάνουν αυτό που θα έπρεπε κι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα… παίζουν! Μέσα από το παιγνίδι διαμορφώνουν αθλητική παιδεία και αναπτύσσουν πολυδιάστατους χαρακτήρες.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ “εν κινήσει”

Ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει μυϊκή ενδυνάμωση με παιχνίδι ενώ παράλληλα διαδραματίζει, με έμμεσο τρόπο, σημαντικό ρόλο στην σωστή διαμόρφωση  και ανάπτυξη της σχέσης παιδιού και γονέων. Η διασκέδαση και συνεργασία τους μέσω της γυμναστικής θα αναπτύξει στα παιδιά θετική στάση προς την άσκηση και θα αυξήσει τις πιθανότητες να γυμνάζονται σε όλη τους τη ζωή.

Σκοπός του παιδικού γυμναστηρίου Φιλία, είναι να εισάγει τα παιδιά στην έννοια του αθλητισμού μέσα από αυτό που τα παιδιά ξέρουν να κάνουν καλύτερα – τη χαρά και το παιχνίδι! Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλά διαφορετικά αθλήματα και τους γονείς τους, οι οποίοι συμμετέχουν και μοιράζονται την χαρά μαζί τους!
Τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα στο κλειστό και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο «φιλία».

Που απευθυνόμαστε:

Προγράμματα για ηλικίες:

α) 3-5 Junior εν κινήσει. Ολοκληρωμένο αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών που διαρκεί μια σχολική χρονιά. Κατά την διάρκεια της, τα παιδιά μαθαίνουν τα περισσότερα ολυμπιακά αγωνίσματα μέσα από την φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης για ένα παιδί, το παιχνίδι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά όχι μόνο να οικειοποιηθούν σε πρακτικό επίπεδο τα διάφορα αθλήματα αλλά να μάθουν πληροφορίες για αυτά αποκτώντας μια ολοκληρωμένη αθλητική παιδεία μέσα από την χαρά. Μέσα από το συναίσθημα και την χαρά, οι μικροί μας αθλητές απορροφούν πάρα πολύ γρήγορα πληροφορίες του « εν κινήσει junior». Σε αυτή την περίοδο προετοιμάζονται χτίζοντας αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, αντιλαμβανόμενοι ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στον αθλητισμό. Σε αυτό συμβάλουν οι θετικές δηλώσεις στο τέλος του κάθε μαθήματος που είναι μέρος της εκπαίδευσης τους.

β) 1-6 Family εν κινήσει. Τι πιο όμορφο, μεγαλώνοντας το παιδί σας να έχει κοινές εμπειρίες γέλιου χαράς και άσκησης μαζί σας! Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε πράξη!

Σ΄αυτό το πρόγραμμα, είμαστε όλοι παιδιά και είμαστε όλοι ελεύθεροι να εκτονώσουμε και να μοιραστούμε από κοινού ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων.
Φυσικά και θα γυμναστείτε και θα αναπτύξετε μια εντελώς διαφορετική σχέση από αυτή που είχατε μέχρι τώρα. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα δημιουργήσετε μια βαθειά γνώση στο παιδί σας, της σημαντικότητας του να είναι σε επαφή με το σώμα του, με το συναίσθημα του, με την ύπαρξη του.
Προπόνηση με χαρά, παιχνίδι και γέλιο!

γ) 6-8 Sports εν κινήσει. Τα παιδιά κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν… π α ί ζ ο υ ν!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσω αυτού του προγράμματος μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους και να διαμορφώνουν μία αθλητική παιδεία μέσα από το παιχνίδι.
Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά να ασχοληθούν με αθλήματα που ενθαρρύνουν την ευλυγισία, τον ρυθμό, την αυτοπεποίθηση, την συναισθηματική ισορροπία, την νευρομυϊκή συναρμογή και την αλτική ικανότητα, χτίζοντας παράλληλα υγιές μυαλό και σώμα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να επιτρέψετε στο παιδί σας να έρθει σε επαφή με διαφορετικά αγωνίσματα μέσα από χαρά και παιχνίδι.
Σε αυτή τη φάση της ζωής του το παιδί πρέπει να π α ί ζ ε ι και να έρχεται σε επαφή με πολλές αθλητικές πληροφορίες και όχι να εξειδικευτεί. Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το hockey, ταχύτητες, άλμα σε μήκος και εμπόδια, με πολύ αγάπη και σεβασμό και γενικότερα στις βασικές αρχές άθλησης και αθλημάτων. Αυτό επιτρέπει στους εκπαιδευτές να εντοπίζουν την αθλητική κλίση των παιδιών και τα ταλέντα τους.

Βιώσιμο Παιχνίδι

Νέα, απογευματινή, δραστηριότητα στο «ό,τι αγαπώ»

Αγαπημένοι μας γονείς,

Το  «ό,τι αγαπώ» από την ίδρυσή του, εμπνέει και εμπνέεται από την καινοτομία και την αλλαγή, μέσα από τα παιχνίδια μας και τη φιλοσοφία μας.

Στα πλαίσια της συνεχούς διερεύνησης που κάνουμε για νέους τρόπους ποιοτικής ψυχαγωγίας (με την πραγματική έννοια της λέξης), διασκέδασης και κοινωνικοποίησης των παιδιών, επενδύσαμε, τη φορά αυτή, σε ικανό αριθμό ξύλινων παιχνιδιών της κορυφαίας εταιρείας στο είδος, PlanToys.

Φέτος, θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στο βιώσιμο παιχνίδι. Προσπαθούμε να ενσταλάξουμε την αξία της βιωσιμότητας σε όλες τις πράξεις του «ό,τι αγαπώ».

Μέρος της αποστολής μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξαντλήσουν τα περιθώρια εξερεύνησης, μάθησης και διασκέδασης σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους, καθώς όλα τα παιχνίδια της Plan Toys σχεδιάζονται για να είναι πολυλειτουργικά ώστε το παιχνίδι να συνεχίζεται και να αναπροσαρμόζεται.

Το «ό,τι αγαπώ» πιστεύει ότι ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο κόσμο και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε με το βιώσιμο παιχνίδι. το παιδί βιώνει και συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στη ανάπτυξη και εξέλιξη του παιγνιδιού, ενώ παίζοντας διδάσκρται την αξία της προστασίας και του σεβασμού της φύσης.

Τα παιδιά από την στιγμή που αντιλαμβάνονται το περιβάλλον, παίζουν. Το παιχνίδι αποτελεί για αυτά την σημαντικότερη πηγή ερεθισμάτων και σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι μια καθοριστική δραστηριότητα για την ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Το παιδί μετά την ηλικία των τριών ετών ξεκινά να παίζει με διαφορετικό τρόπο περισσότερο συμβολικό και χρησιμοποιώντας περισσότερο την φαντασία του. H δραστηριότητά μας αυτή απευθύνεται σε παιδιά της ευρύτερης ηλικίας των 3-5 ετών. Με την επίβλεψη ειδικευμένου προσωπικού και την γνωστή ποιότητα δουλειάς του «ότι αγαπώ» θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία ενός καινοτόμου περιβάλλοντος μάθησης, και διασκέδασης μέσω του «δημιουργικού παιγνιδιού» με τη βοήθεια των κατάλληλων για το σκοπό αυτό, παιχνιδιών της Plan Toys.

Στο βιώσιμο παιχνίδι το παιδί με την φαντασία του μετατρέπει διάφορα αντικείμενα σε κάτι άλλο που αυτό επιθυμεί, Μέσα στο συμβολικό παιχνίδι το παιδί αναπαριστά πάλι τις διάφορες καταστάσεις που έχει βιώσει στην καθημερινότητά του μιμούμενο τους μεγαλύτερους ανθρώπους.

Θα δείξουμε, μέσα στο φιλόξενο περιβάλλον μας, την –φαινομενικά-παράδοξη συνύπαρξη ελευθερίας και περιορισμών στην ανάπτυξη της δραστηριότητας.

Μέσα από το παιχνίδι αντλούμε πλήθος στοιχείων από την πραγματικότητα τόσο του παιδιού, όσο και του κοινωνικού του περίγυρου και προσομοιώνουμε σχέσεις οι  οποίες αναπτύσσονται και στην καθημερινή ζωή, στον «πραγματικό» κόσμο και τις αλληλεπιδράσεις στις οποίες όλοι μας εκτιθόμαστε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ