«Θεωρούμε ότι αυτό που μας διαφοροποιεί ουσιαστικά από τα άλλα σχολεία δεν είναι μόνο το τι κάνουμε αλλά κυρίως ‘το πώς το κάνουμε!’ »

Η κουλτούρα και οι αρχές μας

Θέλουμε το «ό,τι αγαπώ» να είναι ένας τέλειος χώρος για τα παιδιά καισημείο αναφοράς όσον αφορά τον κλάδο της προσχολικής αγωγής! Βασιζόμαστε σε αρχές όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα στην επικοινωνία. Στόχος μας είναι να είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει τις υψηλότερες δυνατόν υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειές τους, οι οποίες και μας τα εμπιστεύονται και αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης μας! Φροντίζουμε ώστε οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μας να συμμερίζονται τις ίδιες αρχές και να εργάζονται για την εκπλήρωση των ίδιων στόχων.

Οι αξίες μας

Οι πέντε κεντρικές αξίες του «ό,τι αγαπώ» καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κουλτούρας και του τρόπου δουλειάς του «ό,τι αγαπώ». Μας βοηθούν να επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο της καθημερινής μας δουλειάς και την ανταπόκρισή μας στις διάφορες απαιτήσεις της.

Αξέχαστη εμπειρία για παιδιά και γονείς!

Ο καθένας στο “ό,τι αγαπώ” είναι μέρος της προσπάθειας να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία κατά την φοίτηση στο σχολείο μας. Αυτό συμπεριλαμβάνει να σας ακούμε και να προσπαθούμε καταλάβουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες και επιθυμίες σας πριν πάρουμε αποφάσεις που θα συμβάλουν στην –κατά το δυνατόν- καλύτερη ικανοποίησή σας. Είμαστε υπεύθυνοι για τη λειτουργία μας, σαν σύνολο αλλά και ο καθένας ατομικά, για την τήρηση των δεσμεύσεών μας.

Μαζί, πετυχαίνουμε περισσότερα!

Τα θετικά αποτελέσματα αντανακλούν στα παιδιά, όταν δουλεύουμε μαζί, με συνέπεια και ζήλο. Αυτό αφορά όλους στο «ό,τι αγαπώ». Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, με ειδικευμένους συνεργάτες και με σας, τους γονείς, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι ένα περιβάλλον που ευνοεί τη συνεργασία ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, εμπειρίες, εκπαίδευση κλπ. είναι ένα περιβάλλον πλούσιο και πιο αποδοτικό, είναι ένα περιβάλλον που ευνοεί την ατομική έκφραση και εξέλιξη του κάθε παιδιού. Επικοινωνούμε ανοιχτά, υπεύθυνα και χωρίς υπονοούμενα με τους γονείς και μεταξύ μας. Λέμε αυτό που πιστεύουμε και πιστεύουμε αυτό που λέμε!

Δοκιμάζουμε και πρωτοπορούμε!

Δεν εφησυχάζουμε. Πάντα φροντίζουμε να είμαστε ενήμεροι για ό,τι νεώτερο στον κλάδο μας,  μιας και πιστεύουμε πως έτσι εξασφαλίζουμε και την διαχρονική/μελλοντική μας επιτυχία. Ποτέ δεν αποδεχόμαστε καταστάσεις σαν: «αφού έτσι είναι» ή «αφού όλοι έτσι το κάνουν», αλλά μοχθούμε για το: «πως μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα?».

Ενεργούμε με κατανόηση και ακεραιότητα!

Κατανόηση και ακεραιότητα είναι οι οδηγοί μας, όσον αφορά τη σχέση/συμπεριφορά μας με τα παιδιά και τις οικογένειές που μας τα εμπιστεύονται. Το ίδιο πνεύμα διαπνέει και τις σχέσεις μεταξύ των παιδαγωγών/συνεργατών του «ό,τι αγαπώ». Έχει να κάνει με τη δέσμευσή μας να είμαστε ειλικρινείς, έντιμοι, ξεκάθαροι και «να κάνουμε το σωστό».  Εμπνέουμε εμπιστοσύνη με το να έχουμε το κουράγιο να λέμε την αλήθεια, όπως τη νιώθουμε.

Σωματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών

To «ό,τι αγαπώ» είναι προσηλωμένο στην ασφάλεια και τις άριστες συνθήκες παραμονής, πρωτίστως των παιδιών, αλλά και των γονέων και του προσωπικού. Φροντίζουμε να έχουμε:

  • ασφαλές παιδικό περιβάλλον
  • υγιεινό, θρεπτικό και φρέσκο φαγητό
  • Χώρο και χρόνο για φυσική και καλλιτεχνική δραστηριότητα (δείτε τις σχετικές ενότητες του site).
  • Οι χώροι του σχολείου πληρούν ή και ξεπερνούν όλους τους νόμους και διατάξεις που αφορούν την δραστηριότητά μας.

Όλοι στο “ό,τι αγαπώ” έχουμε κάποιο ρόλο στο να κάνουμε τη φοίτηση στο σχολείο μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά και γονείς. Αυτό συμπεριλαμβάνει το να ακούμε ενεργητικά και να κατανοούμε πριν πάρουμε αποφάσεις που επηρεάζουν την εμπειρία που δεσμευόμαστε να προσφέρουμε.

Επιπλέον της απόφασής μας να λειτουργούμε με βάση τις παραπάνω αρχές το “ό,τι αγαπώ” είναι αποφασισμένο να  ενσωματώνει τις αξίες του σεβασμού στο περιβάλλον, της ανακύκλωσης και της αειφόρου ανάπτυξης σε οτιδήποτε κάνουμε.  Φροντίζουμε να μεταδίδουμε την αγάπη μας γα τη φύση και το σεβασμό στο περιβάλλον και στα παιδιά και τις οικογένειες του “ό,τι αγαπώ”.