Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω. Μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν ‘ τη μάθηση! ’

Το “ότι αγαπώ” δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μπορούν να είναι ασφαλή, χαρούμενα και με κίνητρο για μάθηση. Το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο να ακούει ενεργητικά και να υποστηρίζει τα παιδιά. Υπάρχει πάντοτε μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά μας!

Tο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής, Δημιουργίας και Έκφρασης «ότι αγαπώ», ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009. Σκοπός του ήταν και παραμένει να γίνει ένα κέντρο μακριά από απαρχαιωμένες και στερεότυπες δομές που κυριαρχούν ακόμη και σήμερα. Είναι ένα κέντρο που έχει σαν αρχές:

Την μοναδικότητα της ιδιοσυγκρασίας και του χαρακτήρα του κάθε παιδιού και της οικογένειάς του. Η εξέλιξη του παιδιού είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που αφορά την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση των παιδιών με τους παιδαγωγούς, την οικογένεια και μεταξύ τους.

Αυτή μας η δέσμευση έχει να κάνει και με το πως μωρά και μικρά παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους καθώς και με τους γύρω. Όλα είναι πολύ ικανά στο να μαθαίνουν και να το κάνουν πολύ γρήγορα και με διάφορους, υπέροχους τρόπους. Οι τρόποι αυτοί είναι συνδυασμός γενετικών παραγόντων καθώς και του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται. Δίνουμε, όπως είναι φυσικό, κυρίως βάρος στο δεύτερο, χωρίς να παραγνωρίζουμε τυχόν ιδιαιτερότητες που απαιτεί το πρώτο. Κάθε παιδί είναι μοναδικό και αξίζει μοναδική φροντίδα και προσοχή!

Το “ό,τι αγαπώ” συνεργάζεται με:

  • Παιδίατρο
  • Παιδο-οδοντίατρο
  • Παιδο-ψυχολόγο
  • Μουσικοπαιδαγωγό
  • Γυμναστές
  • Λογοθεραπευτή & εργοθεραπευτή
  • Σύμβουλο οικογένειας
  • Ειδικούς παιδαγωγούς για εικαστικές εφαρμογές, θεατρικό παιχνίδι κλπ.

ΑΘΛΗΣΗ

Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ. Η γυμναστική βοηθά και τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η παιδική ηλικία είναι συνυφασμένη με το παιχνίδι σε κλίμα χαράς, ζεστασιάς και ασφάλειας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή ενός παιδιού είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της σωστής ανάπτυξής του.

ΓΝΩΣΗ

Παρέχουμε ολοκληρωμένη παιδαγωγική κάλυψη, υποδεχόμενοι το παιδί σας από βρέφος μέχρι το Νηπιαγωγείο μας ( αδειοδοτημένο από το Υπ. Παιδείας) .

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Με μακροχρόνια θητεία και πολύτιμη πείρα στο χώρο της εκπαίδευσης.

ΕΚΦΡΑΣΗ

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους και αποκτούν ουσιαστική γνώση που έχει προσωπική αξία και νόημα.

ΓΝΩΣΗ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η κουλτούρα και οι αρχές μας

Θέλουμε το «ό,τι αγαπώ» να είναι ένας τέλειος χώρος για τα παιδιά καισημείο αναφοράς όσον αφορά τον κλάδο της προσχολικής αγωγής! Βασιζόμαστε σε αρχές όπως ο σεβασμός, η ειλικρίνεια και η ευθύτητα στην επικοινωνία. Στόχος μας είναι να είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει τις υψηλότερες δυνατόν υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειές τους, οι οποίες και μας τα εμπιστεύονται και αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης μας! Φροντίζουμε ώστε οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μας να συμμερίζονται τις ίδιες αρχές και να εργάζονται για την εκπλήρωση των ίδιων στόχων.

Οι αξίες μας

Θεωρούμε ότι αυτό που μας διαφοροποιεί ουσιαστικά από τα άλλα σχολεία δεν είναι μόνο το τι κάνουμε αλλά κυρίως το πώς  το κάνουμε!

Οι πέντε κεντρικές αξίες του «ό,τι αγαπώ» καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κουλτούρας και του τρόπου δουλειάς του «ό,τι αγαπώ». Μας βοηθούν να επαναπροσδιορίζουμε τον τρόπο της καθημερινής μας δουλειάς και την ανταπόκρισή μας στις διάφορες απαιτήσεις της.

Αξέχαστη εμπειρία για παιδιά και γονείς!

Ο καθένας στο “ό,τι αγαπώ” είναι μέρος της προσπάθειας να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία κατά την φοίτηση στο σχολείο μας. Αυτό συμπεριλαμβάνει να σας ακούμε και να προσπαθούμε καταλάβουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες και επιθυμίες σας πριν πάρουμε αποφάσεις που θα συμβάλουν στην –κατά το δυνατόν- καλύτερη ικανοποίησή σας. Είμαστε υπεύθυνοι για τη λειτουργία μας, σαν σύνολο αλλά και ο καθένας ατομικά, για την τήρηση των δεσμεύσεών μας.

Μαζί, πετυχαίνουμε περισσότερα!

Τα θετικά αποτελέσματα αντανακλούν στα παιδιά, όταν δουλεύουμε μαζί, με συνέπεια και ζήλο. Αυτό αφορά όλους στο «ό,τι αγαπώ». Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, με ειδικευμένους συνεργάτες και με σας, τους γονείς, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι ένα περιβάλλον που ευνοεί τη συνεργασία ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, εμπειρίες, εκπαίδευση κλπ. είναι ένα περιβάλλον πλούσιο και πιο αποδοτικό, είναι ένα περιβάλλον που ευνοεί την ατομική έκφραση και εξέλιξη του κάθε παιδιού. Επικοινωνούμε ανοιχτά, υπεύθυνα και χωρίς υπονοούμενα με τους γονείς και μεταξύ μας. Λέμε αυτό που πιστεύουμε και πιστεύουμε αυτό που λέμε!

Δοκιμάζουμε και πρωτοπορούμε!

Δεν εφησυχάζουμε. Πάντα φροντίζουμε να είμαστε ενήμεροι για ό,τι νεότερο στον κλάδο μας,  μιας και πιστεύουμε πως έτσι εξασφαλίζουμε και την διαχρονική/μελλοντική μας επιτυχία. Ποτέ δεν αποδεχόμαστε καταστάσεις σαν: «αφού έτσι είναι» ή «αφού όλοι έτσι το κάνουν», αλλά μοχθούμε για το: «πως μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα?».

Ενεργούμε με κατανόηση και ακεραιότητα!

Κατανόηση και ακεραιότητα είναι οι οδηγοί μας, όσον αφορά τη σχέση/συμπεριφορά μας με τα παιδιά και τις οικογένειές που μας τα εμπιστεύονται. Το ίδιο πνεύμα διαπνέει και τις σχέσεις μεταξύ των παιδαγωγών/συνεργατών του «ό,τι αγαπώ». Έχει να κάνει με τη δέσμευσή μας να είμαστε ειλικρινείς, έντιμοι, ξεκάθαροι και «να κάνουμε το σωστό».  Εμπνέουμε εμπιστοσύνη με το να έχουμε το κουράγιο να λέμε την αλήθεια, όπως τη νιώθουμε.

Οι χώροι μας & το προσωπικό

Χώρο και χρόνο για φυσική και καλλιτεχνική δραστηριότητα (δείτε τις σχετικές ενότητες της Ιστοσελίδας).

Οι χώροι του σχολείου πληρούν ή και ξεπερνούν όλους τους νόμους και διατάξεις που αφορούν την δραστηριότητά μας.

Όλοι στο “ό,τι αγαπώ” έχουμε κάποιο ρόλο στο να κάνουμε τη φοίτηση στο σχολείο μια αξέχαστη εμπειρία για παιδιά και γονείς. Αυτό συμπεριλαμβάνει το να ακούμε ενεργητικά και να κατανοούμε πριν πάρουμε αποφάσεις που επηρεάζουν την εμπειρία που δεσμευόμαστε να προσφέρουμε.

Σωματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών

To «ό,τι αγαπώ» είναι προσηλωμένο στην ασφάλεια και τις άριστες συνθήκες παραμονής, πρωτίστως των παιδιών, αλλά και των γονέων και του προσωπικού. Φροντίζουμε να έχουμε:

Ασφαλές παιδικό περιβάλλον – υγιεινό, θρεπτικό και φρέσκο φαγητό

Περιβαντολογικη ευαισθητοποίηση

Το “ό,τι αγαπώ” είναι αποφασισμένο να  ενσωματώνει τις αξίες του σεβασμού στο περιβάλλον, της ανακύκλωσης και της αειφόρου ανάπτυξης σε οτιδήποτε κάνουμε.  Φροντίζουμε να μεταδίδουμε την αγάπη μας γα τη φύση και το σεβασμό στο περιβάλλον και στα παιδιά και τις οικογένειες του “ό,τι αγαπώ”.

Οι χώροι μας

Αυτό που θέλαμε ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο ζεστό, φιλικό, λειτουργικό για τα παιδιά, τηρώντας ταυτόχρονα όλες τις προδιαγραφές που ορίζει το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας

Γι’ αυτό χτίσαμε έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό από την αρχή!

Δημιουργήσαμε λοιπόν, με μεγάλη φροντίδα, ένα δεύτερο σπίτι για τα παιδιά.

Χώροι φωτεινοί, με χρώματα ευχάριστα και απαλά, είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν με ασφάλεια και τα δικά σας παιδιά.

Το “ό,τι αγαπώ” έχει ένα πλήρες, ποιοτικό, διευρυμένο, βιωματικό και σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.