Summer Camp 2021 στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”

Με μεγάλη χαρά και για 11η  συνεχόμενη χρονιά, το ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”  σε συνεργασία με το παιδικό γυμναστήριο “φιλία” διοργανώνει ενα ξεχωριστό Αθλητικό Καλοκαιρινό Πρόγραμμα. Το Summer Camp απευθύνεται σε παιδιά απο την υποχρεωτική εκπαίδευση έως και 12 χρονών .

Ειδικά για το φετινό συναρπαστικό καλοκαίρι του 2021 είναι προτεραιότητα μας, τα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, να παίξουν, να αθληθούν, να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες, να εκφραστούν, να κάνουν νέες φιλίες και να περάσουν μέρες χαρούμενες γεμάτες ερεθίσματα, διασκέδαση και δημιουργικές στιγμές.

Στο Καλοκαιρινό Αθλητικό Πρόγραμμα του ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ» και του Γυμναστηρίου “φιλία”, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, ώστε να αξιοποιούν δημιουργικά και όμορφα τον ελεύθερο τους χρόνο, κάνοντας διακοπές μαζί μας.

Οι  ομάδες των Ιχνηλατών, Ανέμελων και Εξερευνητών  γνωρίζουν, παίζουν και συμμετέχουν σε ενα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών,  ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων, κατάλληλα σχεδιασμένες σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε ηλικίας, όλα υπο την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών, γυμναστών και επαγγελματιών στις σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι φίλοι και οι φίλες του Καλοκαιρινού Αθλητικού Προγράμματος θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν :

-Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας “Παίζω και γυμνάζομαι στη θάλασσα” όπου τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ με τα παιχνίδια και τις αθλητικές δραστηριότητες μέσα και έξω απο το νερό , ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με το νερό και γυμνάζουν το σώμα τους.

– Σε Αθλητικές δραστηριότητες και μαθήματα εκγύμνασης χορευτικής – νου και σώματος στο ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Παιδικό Γυμναστήριο «φιλία». Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, το βόλεϊ, ταχύτητες, ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και σε ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης πολλών και διαφορετικών ειδών χορού και κίνησης, όπως Μουσικοκινητική Ρυθμική Αγωγή, Las Flamencistas, Hip hop, Video clip dance, Ευρωπαικοί χοροί και άλλα.

-Σε Προγράμματα εικαστικών και έκφρασης:  Η τέχνη είναι παντού στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” και μέσα απο το πρόγραμμα εικαστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει οι παιδαγωγοί, τα παιδιά, γνωρίζουν διάφορες μεθόδους, τεχνικές και τρόπους, επεξεργάζονται ποικίλα υλικά, πειραματίζονται και δημιουργούν κάτι δικό τους με φαντασία και μαγεία! (Δείτε παραδείγματα όπως ‘Ταξιδεύοντας στη θάλασσα’, ‘Απο τα Ηλιοτρόπια του “ό,τι αγαπώ” στα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ’, ‘Προορισμός: Κυκλάδες’

Μουσικά προγράμματα : Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσικούς δρόμους με διάφορες δραστηριότητες.

– Προγράμματα Φιλαναγνωσίας ώστε τα παιδιά να εξοικειώνονται με το βιβλίο και την ανάγνωση, η οποία πέρα από την χαρά, τη δραστηριοποίηση της φαντασίας, την αισθητική συγκίνηση και την μύηση του παιδιού σε αξίες, συμβάλλει επίσης και στη γλωσσική του ανάπτυξη και στη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο

-Εκπαιδευτικές Εκδρομές και Επισκέψεις : Όπως συνηθίζεται στο ΚΔΑΠό,τι αγαπώ” κάθε Παρασκευή είναι μια μέρα έκπληξης – εκδρομής και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του  εκπαιδευτικού μας έργου στα πλαίσια του προγράμματος  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ‘Πράσινο Μονοπάτι”. (Δείτε παράδειγματα επισκέψεων προηγούμενων ετών  Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Διασχίζοντας το Φαράγγι του Αχέροντα, Εκδρομή στο Νησί του Βίδο, Παλαιά Πόλη Κέρκυρας, Iνδιάνοι εν δράσει,  Στον υδάτινο κόσμο του Corfu Aquarium, στην AqualandΘαλάσσιο Πάρκο Waterland , Εκδρομή με το Πειρατικό Καράβι)!

-Σε Προγράμματα αγωγής υγείας, θέματα διατροφής και εργαστήρια μαγειρικήςζαχαροπλαστικής

Δε λείπουν βέβαια τα γλωσσικά και μαθηματικά παιχνίδια, επιτραπέζια παιχνίδια, τα εκπαιδευτικά (ομαδο-συνεργατικά) παιχνίδια, η ενασχόληση με τις τεχνολογίες, το θεατρικό παιχνίδι, οι ομαδικές δραστηριότητες (Παίζω, ανακαλύπτω, μαθαίνω, δημιουργώ) και το μπουγέλο!!!

Κάθε χρόνο, οι φίλου του Summer Camp περνάνε φανταστικά με τους δασκάλους, γυμναστές και φίλους τους και ζουν ένα ανεπανάληπτο Καλοκαίρι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις, εμπειρίες και γνώσεις. Οι τελευταίες μέρες του Καλοκαιρινού Προγράμματος κλείνουν με τραγούδια, διαγωνισμούς αθλητικών δραστηριοτήτων και χορού,  πολύ γέλιο και χαρά και εμείς τιμάμε τα παιδιά με τα ενθύμια ενός αξέχαστου καλοκαιριού που περάσαμε παρέα.

Ο Ήλιος – η θάλασσα- τα παιχνίδια- οι φίλοι και η χαρά είναι τα συστατικά που κάνουν το καλοκαίρι μας στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” τόσο ξεχωριστό.

Απολαύστε μερικά στιγμιότυπα απο το Summer Camp 2020

Οι εγγραφές στο Summer Camp 2021 του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” έχουν ξεκινήσει και ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών ότι μπορούν να προβούν στη διαδικασία νέας εγγραφής ή επανεγγραφής, επικοινωνώντας με το σχολείο στο Τηλέφωνο επικοινωνίας 26610 27364 και μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου otiagapo@gmail.com για να  σας γνωρίσουμε, να σας αναπτύξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και τη φιλοσοφία μας!

Περισσότερες πληροφορίες για το ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” θα βρείτε στο σύνδεσμο “Γνωρίστε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών “ό,τι αγαπώ”

Θα μας βρείτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 Facebook

 Τwitter

LinkedIn

Instagram

Παραδείγματα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” μπορείτε να δείτε μέσω του blog μας