Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση απο το “ό,τι αγαπώ”

Διαφορετικό απο κάθε προηγούμενο είναι το φετινό Πάσχα για τους Έλληνες και όλο το κόσμο, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται  ο πλανήτης μας.

Ένα Πάσχα τόσο διαφορετικό και ασυνήθιστο ιδιαίτερα για εμάς τους Κερκυραίους που φέτος Μένουμε Σπίτι και νοσταλγούμε το μεγαλοπρεπές, λαμπρό, γεμάτο έθιμα και παραδόσεις Πάσχα μας.

Παρόλα αυτά ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα και ειδικότερα της Ανάστασης του Χριστού, της σπουδαιότερης γιορτής του χριστιανικού εκκλησιαστικού έτους.

Το Άγιο Πάσχα από οποιανδήποτε πλευρά και να το δούμε, θρησκευτική, φιλοσοφική, μυθολογική, επιστημονική, συμβολίζει την Μεταμόρφωση και την Αναγέννηση και φέτος καλούμαστε  να βιώσουμε το βαθύτερο νόημα των ημερών αυτών.

Για πολλούς συνανθρώπους μας είναι ένα Πάσχα πένθους, δυσκολιών, μοναξιάς και αγωνίας και μέσα απο τη καρδιά μας ευχόμαστε να χαρίσει δύναμη σε όλο το κόσμο και ιδιαίτερα σε γιατρούς, νοσηλευτές και σε όλους όσους με θυσία μας βοηθάνε στη καθημερινότητα μας.

Στο σχολείο μας το Πάσχα πάντα γιορτάζεται ως ‘αναγέννηση‘, η αναγέννηση της φύσης με τους μύθους, τα σύμβολα και τις παραδόσεις της την εποχή της Άνοιξης.

Μένουμε Σπίτι λοιπόν και ασχολούμαστε με το Πάσχα εξ’αποστάσεως. Ελπίζουμε να σας κρατάμε όμορφη συντροφιά με τις ιδέες για Πασχαλινές δραστηριότητες  και κατασκευές, βάψιμο μπότηδων και  αυγών, μαγειρικών συνταγών, πασχαλινά παιχνίδια και πολλά άλλα.

Κάθε γιορτή – όσο διαφορετική και αν είναι – παραμένει μια αφορμή για ευχές και το “ό,τι αγαπώ” σας εύχεται ήρεμες , όμορφες & χαρούμενες πασχαλιάτικες μέρες, με υγεία, χαρά, ελπίδα, δημιουργία & αγάπη!

 

Ευχές για το Πάσχα!

Οι Πασχαλινές Ευχές απο τις δασκάλες των τμημάτων μας το τόσο διαφορετικό Πάσχα του 2020 μέσα απο ένα ηχητικό μήνυμα!
Δυναμώστε την ένταση και Ακούστε με τα παιδάκια σας τις ευχές απο τις κυρίες τους στο ακόλουθο βίντεο.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση απο όλους εμάς!

Μένουμε Σπίτι – Μένουμε κοντά σας!