Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Υγεία είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας σε όλους τους υγειονομικούς της χώρας, που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν για την υγεία όλων μας.

Φέτος όλη η ανθρωπότητα έχει επικεντρωθεί στην πανδημία του κορωνοϊού που μας προέκυψε και που έχει αλλάξει τη ζωή μας τόσο καθοριστικά.

Μένουμε σπίτι και στέλνουμε ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” και πολλά, πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας στα Νοσοκομεία, στους Γιατρούς, στους  Νοσηλευτές στις νοσηλεύτριες, στους επιστήμονες και σε όλους όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας, για την ανεκτίμητη προσφορά τους στους συνανθρώπους μας!

Σας καλούμε να τιμήσουμε φέτος όλοι μαζί από το σπίτι μας, με τρόπο δημιουργικό, με χρώματα, εικόνες, μηνύματα, τους ανθρώπους που φροντίζουν για την υγεία όλων μας.

Ας φτιάξει ο καθένας σας μια ζωγραφιά, ένα σκίτσο, ένα ποίημα, μια ιστορία και ας μας τη στείλει να την αναρτήσουμε στο blog του σχολείου μας.

Τότε το ευχαριστώ θα γίνει ακόμη πιο μεγάλο και πιο δυνατό!

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας

Θα θέλαμε επίσης να προτείνουμε να περιηγηθείτε εικονικά στη σελίδα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και συγκεκριμένα να δείτε και να συζητήσετε με τα παιδιά την έκθεση Ίασις – Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://cycladic.gr/page/iasis

Η έκθεση Ίασις παρουσίασε την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών, εξετάζοντας τη μετάβαση από την μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική, επιστημονική ιατρική. Περιέλαβε σχεδόν 300 αρχαία αντικείμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων αντικείμενα ταξίδεψαν από το Βρετανικό Μουσείο, το Λούβρο και τα Μουσεία του Καπιτωλίου στην Ρώμη.

Η έκθεση χωρίστηκε σε τρεις ενότητες: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία, και κάλυπτε το χρονικό διάστημα περίπου από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.