Με τους μαθητές μας στην παραλία…

Το σχολείο στην φύση-καλωσορίζοντας το καλοκαίρι!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων και τον θεματικό κύκλο «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» το σχολείο μας και συγκεκριμένα τα τμήματα του νηπιαγωγείου, πραγματοποίησαν περιβαλλοντική δράση  στην παραλία Αλυκών Ποταμού.

Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους αφού ενημερώθηκαν, προετοιμάστηκαν  και οργανώθηκαν κατάλληλα,  πραγματοποίησαν καθαρισμό τμήματος της παραλίας των Αλυκών.

Η εν λόγω δράση στόχευε στην ενημέρωση και στην  ευαισθητοποίηση των παιδιών αναφορικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα  στις παράκτιες ζώνες ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και βάζοντας στο επίκεντρο των πρακτικών τους την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Τα παιδιά με πολλή προσοχή και αγάπη για το περιβάλλον μάζεψαν διάφορα σκουπίδια, κυρίως  πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, σακούλες και άλλα μικροαντικείμενα. Κατά τη διάρκεια της δράσης συζητούσαμε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τους ανθρώπους και πόσο λυπηρή είναι η εικόνα που αντικρίζουμε συχνά στις παραλίες και στους δρόμους.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η παραλία μας είχε λιγότερα σκουπίδια από όσα υπολογίσαμε.

Η φύση, για τη δράση αυτή, μας επιφύλαξε σαν ανταμοιβή την υπέροχη χλωρίδα και πανίδα της, το ξεχωριστό ηχοτοπίο της με το κελάηδισμα  των πουλιών, τον φλοίσβο της θάλασσας, το θρόισμα των φύλλων από τους πανύψηλους ευκαλύπτους και την απέραντη θέα στο γαλάζιο του Ιονίου και την κορυφή του Παντοκράτορα.

Η δράση μας ολοκληρώθηκε με πολλά κινητικά και άλλα παιχνίδια, συλλογή κοχυλιών και άλλων θησαυρών της παραλίας,  ένα νόστιμο δεκατιανό και πολλές όμορφες καλοκαιρινές εικόνες!

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλους με καθαρές θάλασσες και ακτές!