2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο: Με ένα βιβλίο ταξιδεύω

Οι μικροί αναγνώστες μαθητές του νηπιαγωγείου μας , η ομάδα των «Ελεύθερων» συμμετείχαν φέτος στον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία, όπου τα παιδιά του τμήματος με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επεξεργαστούν 3 παιδικά εικονογραφημένα παραμύθια με θέμα: «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω»

Mε τα παιδιά διαβάσαμε τα παραμύθια, τα επεξεργαστήκαμε στη τάξη, συμπληρώσαμε τα φύλλα εργασίας που αντιστοιχούν στα βιβλία και καταπιαστήκαμε με τις διαφορετικές εκφάνσεις του ταξιδιού. Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!

Για τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης, όλα τα παιδιά θα λάβουν ένα αναμνηστικό συμμετοχής ενώ όλα τα σχολεία και οι μαθητές θα μπουν σε κλήρωση και θα κερδίσουν πλούσια δώρα.

Η συμμετοχή των παιδιών αποδεικνύει ότι παρά τις δύσκολες συγκυρίες εν καιρώ πανδημίας το “ό,τι αγαπώ” συνεχίζει να στηρίζει και να προάγει τη φιλαναγνωσία, ενισχύοντας στα παιδιά την επαφή με το μαγικό κόσμο των βιβλίων.