Γνωρίστε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) “ό,τι αγαπώ”

Οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» για την σχολική χρονιά 2020-2021 ξεκίνησαν.

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» τα παιδιά απο την υποχρεωτική εκπαίδευση έως και 12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε περιόδους σχολικών διακοπών (Χριστούγεννα ,Πάσχα, Καλοκαίρι) με πρόγραμμα που διαμορφώνεται από 8:00-16.00 και  13:30 – 21:30 τους λοιπούς μήνες του έτους, με οργανωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται από πτυχιούχους παιδαγωγούς, γυμναστές, μουσικούς, τεχνολόγους, εικαστικούς και εκπαιδευτικό προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις δράσεις του ΚΔΑΠ συμμετέχουν και οικογένειες δωρεάν με χρήση του voucher ΕΣΠΑ.

Σκοπός του ΚΔΑΠ «ότι αγαπώ» είναι τα παιδιά να απολάβουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες τους και συμβάλλουν στη διατήρηση της αυθεντικότητας, προσφέροντας τους ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας φίλων στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο μας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού .

Εμείς δείχνουμε το δρόμο- το παιδί τον ακολουθεί μόνο του!

 

Στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”παρέχουμε οργανωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες:

Αθλητικές δραστηριότητες στο ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο Παιδικό Γυμναστήριο «φιλία».  Με απώτερο σκοπό τη δημιουργία αθλητικών ομάδων και τη συνεργασία με ομάδες από όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε τουρνουά και αθλητικές δράσεις. Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, το βόλεϊ, ταχύτητες, ολυμπιακά αθλήματα, κ.α. (Συμμετοχή των μικρών αθλητών στο Cherry Cup 2019 , Yuppicamp – 3ο τουρνουά handball )

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας ΤΠΕ και ρομποτική
Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας και  εργαλείο μάθησης για τα παιδιά. Αναζητώντας τις καταλληλότερες χρήσεις των ΤΠΕ που συνάδουν με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των μαθητών, δίνουμε δυνατότητες για πλούσιες μαθησιακές δραστηριότητες στο εργαστήρι μας “Παιδί και Τεχνολογία”. Στόχος μας η ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών μέσω των ΤΠΕ  και των τεχνικών και λειτουργικών δεξιότητών που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους, για αυτό και συνεχώς επενδύουμε σε τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, Διαδραστικό Πίνακα και βιντεοπροβολέα, ρομπότ δαπέδου, ταμπλετ, διαδραστικά βιβλία, και άλλα.

Εικαστικά/ Χειροτεχνίες – Εργαστήρι Εικαστικών “Ο κόσμος της τέχνης”.
Καλλιεργούμε την αγάπη για τον πολυποίκιλο κόσμο της τέχνης. Η εικαστική αγωγή παρέχει στους μαθητές τρόπους να αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες εμπειρίες, του παρελθόντος και του παρόντος, τους μαθαίνει να προσαρμόζονται και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πράξης, να μοιράζονται τις ιδέες και τα συναισθήματά τους και να ανακαλύψουν σύγχρονες τεχνικές. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με διάφορες τεχνικές και αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους.

Μπορείτε να δείτε διάφορα έργα των μικρών καλλιτεχνών μας στην εικονική μας πινακοθήκη:Φωτοσκίαση και μελέτη των γεωμετρικών στερεών. «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», Ο πολύχρωμος ιλιγγιώδης κόσμος της Σόνιας Ντελονέ,  με οδηγό το λυχνάρι.

Το “ό,τι αγαπώ” διοργανώνει κάθε χρόνο την ετήσια  Έκθεση ζωγραφικής των μικρών καλλιτεχνών του  εργαστηρίου εικαστικών “ο κόσμος της τέχνης” και βοηθάει να αναδειχθεί η μοναδικότητα της παιδικής τέχνης.

Πράσινο Μονοπάτι – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Σκοπός της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό και να δραστηριοποιηθούν με ειδικά προγράμματα, ώστε να συμβάλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής τους. Εντός και εκτός των σχολικών τάξεων αναπτύσσουμε ευρύ θεματολογία: περιβαλλοντικά ζητήματα, οικοσυστήματα, απειλούμενα είδη, οικολογικό αποτύπωμα, ανακύκλωση,  κλιματική αλλαγή, ανθρώπινες δραστηριότητες και τα παιδιά  μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες και δράσεις ενημερώνονται, δραστηριοποιούνται και σέβονται.

Μουσική και Χορός: Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσικούς δρόμους με διάφορες δραστηριότητες. Η μουσική καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης. Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική.

Πρόγραμμα καθημερινής μελέτης και σχολικής ετοιμότητας με σκοπό να καθοδηγήσουμε το παιδί ώστε να μάθει να κάνει μόνο του τα μαθήματά του και να δεχτεί βοήθεια μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται.

Φιλαναγνωσία
Σκοπός της Φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του  μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση, η οποία πέρα από την χαρά, τη δραστηριοποίηση της φαντασίας, την αισθητική συγκίνηση και την μύηση του παιδιού σε αξίες, συμβάλλει επίσης και στη γλωσσική του ανάπτυξη και στη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Στο σχολείο λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη  και διοργανώνονται εκδηλώσεις αφηγήσεις παραμυθιού από αγαπημένους συγγραφείς που επισκέπτονται το σχολείο μας με τους μαθητές να απολαμβάνουν την εμπειρία συνάντησης με τους συγγραφείς παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων (Πρόσφατες Επισκέψεις: κα. Γιώτα Αλεξάνδρου, κα. Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη, κος. Θοδωρής Παπαϊωάννου)

Εκπαιδευτικές Εκδρομές και Επισκέψεις
Καθ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται διάφορες εκδρομές σε μουσεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς και επιστημονικούς χώρους και βέβαια χώρους όπως, την πυροσβεστική υπηρεσία ή καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, αξιοθέατα, ή απλά περπατάμε στην εξοχή, στην παραλία, συζητάμε κλπ. Στο ΚΔΑΠ « ό,τι αγαπώ» έχουμε στο πρόγραμμά μας μια πληθώρα εκδρομών και εκπαιδευτικών επισκέψεων (Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Διασχίζοντας το Φαράγγι του Αχέροντα, Εκδρομή στο Νησί του Βίδο, Παλαιά Πόλη Κέρκυρας,  Στον υδάτινο κόσμο του Corfu Aquarium, στην AqualandΘαλάσσιο Πάρκο Waterland , Εκδρομή με το Πειρατικό Καράβι)!

Στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” δουλεύουμε προγράμματα για την προαγωγή της κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής βασισμένα σε εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει η επιστημονική μας ομάδα.

Η κάθε γιορτή (οι Απόκριες, τα Χριστουγέννα , το Πάσχα), οι εθνικές εορτές (Πολυτεχνείο25η Μαρτίου, Πρωτομαγιά), η αλλαγή των εποχών ( Άνοιξη, Φθινόπωρο,  Χειμώνας, Καλοκαίρι) είναι εκπαιδευτικές ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” κάθε χρόνο καλωσορίζουν  και γιορτάζουν  με πολλή χαρά  τη κάθε εορτή.

Δίνουμε επίσης αξία στους εορτασμούς των Παγκόσμιων Ημερών (Υγείας, ΟικογένειαςΓήςΜητέρας και Πατέρα, Περιβάλλοντος, Αποταμίευσης, Τρίτης Ηλικίας, Διεθνής Ημέρα ΜουσείωνΠαιδικού Βιβλίου, Μέλισσας, Ζώων )

Δε λείπουν βέβαια τα επιτραπέζια παιχνίδια,τα εργαστήρια μαγειρικήςζαχαροπλαστικής και υγιεινής διατροφής, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και οι ομαδικές δραστηριότητες.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε οτι συχνά τα παιδιά κάνουν για κοινωφελές σκοπούς, διάφορες δράσεις, προάγοντας τον εθελοντισμό.

Κάθε χρόνο με συγκινητικές μα ταυτόχρονα χαρούμενες γιορτές , λέμε εις το επανιδείν με τους μαθητές του ΚΔΑΠ  μας.

Παρέχεται επίσης μεσημεριανό γεύμα και η δυνατότητα παραλαβής των παιδιών από το σχολείο τους.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» λειτουργεί με βάση το τετράπτυχο: Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω.

 

Οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” ξεκίνησαν και ενημερώνουμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών ότι μπορούν να προβούν στη διαδικασία νέας εγγραφής ή επανεγγραφής, επικοινωνώντας με το σχολείο:

στο Τηλέφωνο επικοινωνίας 26610 27364 και μέσω της
Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου [email protected] για να μας να σας γνωρίσουμε, να σας αναπτύξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας και τη φιλοσοφία μας!

Θα μας βρείτε επίσης στα ακόλουθα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στο Facebook  https://www.facebook.com/kdapotiagapo/

Στο Τwitter https://twitter.com/otiagapo_corfu

Στο LinkedIn https://www.linkedin.com/in/oti-agapo/

Παραδείγματα της δουλειάς μας μπορείτε να δείτε μέσω του blog μας

Το προσεχές διάστημα αναμένουμε να  ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις της ΕΕΤΑΑ 2020 – 2021, για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών όπου οικογένειες, δικαιούχοι voucher από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ: Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΔΑΠ δωρεάν με χρήση του voucher.