«ό,τι αγαπώ»

O εορτασμός για την 25η Μαρτίου στο “ό,τι αγαπώ”.

H διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, με τον εθνικό και χριστιανικό της χαρακτήρα, συζητήθηκε στο σχολείο μας ενώ πραγματοποιήθηκαν παράλληλα ποικίλες δραστηριότητες.

Η 25 Μαρτίου, σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821, ενώ η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.

Αναφερθήκαμε στην επέτειο της επανάστασης του 1821 , τη ζωή εκείνη την εποχή και τους αγωνιστές του 21′, και την ελληνική σημαία, με όσο γίνεται πιο απλά και κατανοητά λόγια για τα παιδιά, μάθαμε και τραγουδήσαμε τον εθνικό ύμνο και τραγούδια, είδαμε φωτογραφίες, διαβάσαμε ποιήματα και ανεβάσαμε και την παράσταση κουκλοθέατρου ΄Το καράβι της Ειρήνης’ της κας. Κατερίνας Χριστόγερου.

Αναφερθήκαμε στη φορεσιά του τσολιά με το φέσι, το γιλέκο, τη φουστανέλα και τα τσαρούχια.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι κατασκευές , όπου οι μαθητές μας δημιούργησαν όμορφες χειροτεχνίες, όπως θα δείτε στα παραδείγματα.

Χρόνια πολλά από τους μαθητές του “ό,τι αγαπώ”

Μοιραστείτε:

Πρόσφατα

Καλωσορίσατε στο «ό,τι αγαπώ»!

    Kαλή παιδαγωγική χρονιά 2025/26!Με πολλή χαρά καλωσορίζουμε και φέτος τα παιδιά και τις οικογένειές τους στημεγάλη παρέα του