Επίσκεψη στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Το “ό,τι αγαπώ” και συγκεκριμένα η τάξη του νηπιαγωγείου πραγματοποίησε μια σημαντική επίσκεψη στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Αφορμή για την επίσκεψη, η θεματική προσέγγιση ΄Φυσικές Καταστροφές : Προστασία και Ετοιμότητα‘, που αναπτύσσεται στις τάξεις των νηπιαγωγείων μας και βέβαια στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης των μαθητών μας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας ανταποκρινόμενη  στο αίτημα του σχολείου μας, για ενημέρωση των μαθητών μας σε θέματα αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να παρακολουθήσουν την παρουσίαση από τους πυροσβέστες που περιελάμβανε ομιλία, χρήση οπτικοακουστικού υλικού, επίλυση αποριών , ξενάγηση στο χώρο και μέσα από βιωματική προσέγγιση, τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα πυροσβεστικά οχήματα και τον εξοπλισμό των πυροσβεστών.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και μαζί με τους πυροσβέστες συζήτησαν για καλές πρακτικές σε καταστάσεις κινδύνου και για τις αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής,  ενώ οι πυροσβέστες απάντησαν στις απορίες που εξέφρασαν οι μαθητές μας.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι οι παιδαγωγοί και το προσωπικό του ό,τι αγαπώ παρακολούθησε επίσης με ενδιαφέρον την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για αυτούς την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Να ευχαριστήσουμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και να τους ευχηθούμε Καλή Δύναμη στο έργο τους!