Αντίο νηπιαγωγείο!

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της.
Άλλη μια γενιά μαθητών είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει σε νέους δρόμους, να ανακαλύψει καινούργιες εμπειρίες, να νιώσει τη μαγεία της γνώσης και της συνεργασίας σε νέο πλέον περιβάλλον, το Δημοτικό Σχολείο.
Σήμερα ήρθε η στιγμή που οι μαθητές μας, αφού πήραν στα χέρια τους ολοκληρωμένους τους ατομικούς τους φακέλους- portfolio, είχαν την ευκαιρία να τους ξεφυλλίσουν, να τους περιγράψουν, να μιλήσουν για τις εμπειρίες και τα συναισθήματα τους, να κάνουν τον αναστοχασμό τους.
Συγκίνηση, χαρά, περηφάνεια, αγωνία, θαυμασμός, ήταν μερικά από τα συναισθήματα που κυριάρχησαν.
Όλα τα παιδιά, παρατηρώντας και συγκρίνοντας παλιές και νέες εργασίες τους, συνειδητοποίησαν την εξέλιξη τους. Είδαν την ωριμότητα στο ιχνογράφημα τους, τις σταθερές τους γραμμές, τα χρώματα και τη φαντασία τους να τρέχει σε κόσμους φανταστικούς. Και το πιο σημαντικό, ένιωσαν αυτοπεποίθηση!
Τώρα περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα μοιραστούν με τους γονείς τους τις εμπειρίες τους και τη χαρά τους.
Στους υπέροχους μαθητές μας που αποχαιρετούν το νηπιαγωγείο λέμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για όλες τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν και ευχόμαστε ένα ξένοιαστο καλοκαίρι και καλή πρόοδο στο μεγάλο σχολείο!
Στους φίλους που θα είναι του χρόνου μαζί μας ευχόμαστε τα καλύτερα και δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη για να μοιραστούμε μαζί τους νέες εμπειρίες και δράσεις.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους γονείς και τις οικογένειες που μας εμπιστεύτηκαν και τη φετινή χρονιά και μας γέμισαν δύναμη και αγάπη, σε όλη την εκπαιδευτική μας προσπάθεια
Σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλον τον πλανήτη και την κοινωνία μας.
Με αγάπη και εκτίμηση
Οι εκπαιδευτικοί του “ό,τι αγαπώ”