Το Σχολείο μας στη Φύση: Εκδρομή στον Αφιώνα – Πόρτο Τιμόνι !

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η τάξη των Ελεύθερων μαθητών μας μαζί με τις οικογένειες τους  πραγματοποίησαν έναν περίπατο στην βόρεια Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο ορεινό χωριό Αφιώνα, το οποίο είναι κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία στην βορειότερη χερσόνησο του νησιού προσφέροντας από την μια τρομερή θέα προς τα Διαπόντια νησιά και από την άλλη προς τον κόλπο του Αγίου Γεωργίου με την υπέροχη παραλία του.

Περιηγηθήκαμε στο παραδοσιακό χωριό περνώντας από τα κυριότερα σημεία του  και στην συνέχεια κατηφορίσαμε από το μονοπάτι προς την διπλή περίφημη παραλία Πόρτο Τιμόνι. Παρατηρήσαμε την φύση γύρω μας, τα ερείπια από τα οχυρά του Μεσαίωνα που χτίστηκαν για να προστατεύουν το χωριό από πειρατικές επιδρομές και συναντήσαμε τη μικρή εκκλησία του Αγίου Στυλιανού μέσα σε μια σπηλιά.

Στα πλαίσια δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευση του “ό,τι αγαπώ” περιλαμβάνονται περίπατοι στον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου, σε διάφορες περιοχές εντός και εκτός Κέρκυρας με σκοπό την ομαδική δραστηριότητα και επικοινωνίαγνωριμία  των παιδιών μεταξύ τους. Στόχος είναι η ανάπτυξη στους μικρούς, στις μικρές μας, αλλά και στους γονείς τους, της ευρύτερης αξίας της επαφής με την φύση και την διατήρηση της-  και τον αθλητισμό.

Απολαύστε φωτογραφικό υλικό από μια φανταστική εκδρομή!