“Με φως και χρώμα κερκυραϊκό…”, οι Ελεύθεροι στην έκθεση του Άγγελου Γιαλλινά.

H ομάδα των Ελεύθερων μαθητών μας επισκέφθηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας και ξεναγήθηκε στην αναδρομική έκθεση του σπουδαίου Κερκυραίου ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά  απο την επιμελήτρια του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα κ. Μαρίνα Παπασωτηρίου.

Τα παιδιά είδαν στην έκθεση με τίτλο : “Με φως και χρώμα κερκυραϊκό…”, έργα – υδατογραφίες με θέμα τη πόλη, την ύπαιθρο, τους ανθρώπους, τα τοπία και τις εκκλησίες της Κέρκυρας.

Έμαθαν για τη ζωή του ζωγράφου, την αλληλογραφία του, τα ταξίδια του, είδαν  προσωπικά του αντικείμενα, στοιχεία που βοήθησαν να ανακαλύψουμε και την ανθρώπινη πλευρά του καλλιτέχνη.

Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η πρώτη επιχρωμάτισε έργα του ζωγράφου στο χώρο της πινακοθήκης και η δεύτερη ομάδα φωτογράφισε γωνιές της πόλης που ενέπνευσαν τον ζωγράφο αλλά και τον φωτογράφο Kevork Voskeritchian.

Το φωτογραφικό άλμπουμ ,με τίτλο “Corfu, a Visual Journey”, παρουσιάστηκε παράλληλα με τη συλλογή έργων του Γιαλλινά στους μαθητές του σχολειού μας, με σκοπό την ανάδειξη της Κέρκυρας ως πηγή έμπνευσης για δύο καλλιτέχνες σε διαφορετικές εποχές.

Στόχος της δράσης η ανάδειξη της μοναδικότητας του Κερκυραϊκού τοπίου μέσα από τη παλέτα των χρωμάτων του ζωγράφου Άγγελου Γιαλλινά, την καλλιτεχνική ματιά του φωτογράφου Kevork Voskeritchian και η εμπλοκή των μαθητών σε εικαστικές δημιουργίες με ακουαρέλες και στη χρήση της φωτογραφικής μηχανής.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Παπασωτηρίου που για άλλη μία φορά ενέπνευσε τους μαθητές μας, οι οποίοι στη συνέχεια την ευχαρίστησαν προσφέροντας της το φωτογραφικό άλμπουμ “Corfu, a Visual Journey”.