Εκπαιδευτική επίσκεψη στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης της Κάτω Κορακιάνας

Το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, στην περιοχή της Κάτω Κορακιάνας επισκέφθηκαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019.

Στόχος της ξενάγησης ήταν η περιήγηση στους σημαντικότερους σταθμούς της νεοελληνικής ζωγραφικής, μέσα από χαρακτηριστικά έργα των πιο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο της μουσειακής τους αγωγής και εκπαίδευσης τα παιδιά  έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν και να απολαύσουν αυθεντικά έργα Ελλήνων ζωγράφων.

Μέσα από τη συνάντηση μαθητών και δημιουργών ενισχύουμε την πρόσληψη ποιοτικών αισθητικών ερεθισμάτων, ικανών να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους μικρούς μας καλλιτέχνες. Αφορμή για την επίσκεψη αποτελεί η ενασχόληση των μαθητών με το έργο του Έλληνα ζωγράφου Aλέξη Aκριθάκη.

Το έργο του Ακριθάκη διακρίνεται από μία μαγική αφηγηματικότητα και μία παιδική γραφή.Τα παιδιά παρατήρησαν τα έντονα χρώματα και τα σύμβολα στους πίνακές του καθώς και την ιδιαίτερη εικαστική γραφή του «τσίκι-τσίκι».

Αναρωτηθήκαμε τι συμβολίζει η βαλίτσα στο έργο του… το ταξίδι, την περιπέτεια!Με αυτές τις εικόνες στο μυαλό τα παιδιά αναζήτησαν στους χώρους της Πινακοθήκης, τη βαλίτσα του Αλέξη Ακριθάκη.

Περισσότερες Πληροφορίες για το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης http://www.nationalgallery.gr/el/pararthmata/annex/kerkura.html