Εκπαιδευτική επίσκεψη στη «Σαπωνοποιία Πατούνη»

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο: «Η ελιά και το λάδι», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη «Σαπωνοποιία Πατούνη».

Η Σαπωνοποιία Πατούνη, αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σαπωνοποιεία του κόσμου, και το 2008 κηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με ιστορία άνω των 150 χρόνων, εξακολουθεί να παράγει χειροποίητο σαπούνι με παραδοσιακές μεθόδους. Πρόκειται για το μοναδικό παραδοσιακό σαπωνοποιείο που διατηρείται ζωντανό στην Ελλάδα, εδρεύει στην Κέρκυρα και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που για πέντε συνεχείς γενιές, από το 1850, παράγει σαπούνι από προϊόντα ελιάς τοπικής παραγωγής, εφαρμόζοντας παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές, που βασίζονται στην επεξεργασία-ψήσιμο του σαπουνιού στο καζάνι.

Οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον κόσμο του σαπουνιού και να ενημερωθούν για όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από το ψήσιμο έως το στέγνωμα, την συσκευασία και τις εξαγωγές του προϊόντος κυρίως σε χώρες τις Ασίας.