Εικονική Πινακοθήκη: Έμπνευση & Δημιουργία στο Εργαστήρι Εικαστικών του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”

Η εικαστική αγωγή παρέχει στους μαθητές τρόπους ν’αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες εμπειρίες, του παρελθόντος και του παρόντος, τους μαθαίνει να προσαρμόζονται και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πράξης, να μοιράζονται τις ιδέες και τα συναισθήματα τους.

Μέσα από την ανάλυση και τη δημιουργία της εικόνας η εικαστική αγωγή αφυπνίζει και καλλιεργεί δημιουργικότητα και κριτικό τρόπο προσέγγισης της ζωής και της γνώσης.

Οι μικροί καλλιτέχνες του Εργαστηρίου “Εικαστικών” του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” μελέτησαν και ασχολήθηκαν με τους ζωγράφους Γιάννη Τσαρούχη και Τζεφ Κουνς και τα εντυπωσιακά τους έργα στολίζουν την εικονική μας πινακοθήκη.

 Ο Γιάννης Τσαρούχης είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους. Μελέτησε την ελληνική λαϊκή ζωγραφική, το θέατρο σκιών και τη βυζαντινή θρησκευτική τέχνη! Με το έργο του, έδωσε μία νέα πνοή στη σύγχρονη νεοελληνική ζωγραφική. Με αφορμή την ανθρωποκεντρική και αλληγορική σειρά έργων του Γιάννη Τσαρούχη «Οι δώδεκα μήνες του χρόνου» (1972), ξεκινήσαμε με τα παιδιά τον φετινό κύκλο μαθημάτων  στο «Εργαστήρι Εικαστικών» του κέντρου προσχολικής αγωγής, δημιουργίας & έκφρασης «ότι αγαπώ», για την σχολική χρονιά 2020 – 2021. Μελετήσαμε το πορτρέτο του μήνα Οκτωβρίου, γνωρίσαμε τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Γιάννη Τσαρούχη και δημιουργήσαμε τα δικά μας πορτρέτα! Ας θαυμάσουμε τα όμορφα έργα που φιλοτεχνήσαν οι μικροί καλλιτέχνες!
Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Τζεφ Κουνς θεωρείται ένα από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες στον κόσμο! Τα γλυπτά του θυμίζουν φουσκωτά παιχνίδια και μπαλόνια όμως είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι! Με τα παιδιά μελετήσαμε τα τεράστια έργα από γυαλιστερό, χρωματιστό, ανοξείδωτο ατσάλι του Τζεφ Κουνς και στη συνέχεια οι μικροί καλλιτέχνες του «ότι αγαπώ» αποτύπωσαν στο χαρτί με τον δικό τους  μοναδικό τρόπο τα εντυπωσιακά υπερμεγέθη γλυπτά του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη της pop art! Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Απολαύστε τα έργα των μικρών μας καλλιτεχνών στην εικονική μας πινακοθήκη.

Δείτε επίσης τα έργα σε μορφή καταλόγου στον ακόλουθο σύνδεσμο :https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/4168831/catalog

Πως θα περιηγηθείτε στην πινακοθήκη μας?
Περιηγηθείτε στην εικονική έκθεση του σχολείου μας μέσα απο τις δύο ακόλουθες επιλογές:

start guided tour: Αφεθείτε και αφήστε το πρόγραμμα με την αυτόματη περιήγηση του να σας συνεπάρει με τις δημιουργίες των παιδιών σας και των συμμαθητών τους. Με την ευκολία αυτής της περιήγησης σας δίνεται η δυνατότητα μέσα απο ένα δημιουργικό και προτώτυπο τρόπο να συζητήσετε με τα παιδιά σας για τα έργα τους, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με νέες τεχνολογίες.

enter exhibition tour: Εδώ απαιτείται να χρησιμοποιείστε το ποντίκι του υπολογιστή σας ή τα βελάκια του πληκτρολογίου σας για να μετακινηθείτε μπρος και πίσω στο χώρο της έκθεσης. Παίζοντας με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, αφήστε τα παιδιά να μετακινηθούν στο χώρο, ενισχύοντας την λεπτή κινητικότητα τους. Θα σας καταπλήξουν!

Μπορείτε να σταματήσετε σε όποιο έργο σας ενδιαφέρει, ή κάνοντας κλικ σε ένα έργο, να μεταφερθείτε κατευθείαν εκεί.

Το λογισμικό λειτουργεί καλύτερα με το περιηγητή Firefox