“Η Ερμιόνη στη Φεγγαρογιορτή” της κας. Κατερίνας Χριστόγερου

Στο “ό,τι αγαπώ” είχαμε την χαρά της αναγνωστικής απόλαυσης του παραμυθιού  “H Ερμιόνη στη Φεγγαρογιορτή”.
Ένα παραμύθι της συγγραφέως Κατερίνας Χριστόγερου
, του οποίου τα δικαιώματα παραχώρησε στο σωματείο «Για τα παιδιά μας», που τόσο σκληρά μάχεται για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων.

«Η Ερμιόνη στη φεγγαρογιορτή» απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Είναι μια τρυφερή ιστορία που θέλει να μας τονίσει ότι ένα παιδί όταν ζει σε ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον και σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη, θαλπωρή, παιχνίδια , βιβλία, αφοσίωση, χαρά, έχει την ψυχική ηρεμία που το βοηθάει να βλέπει με ζεστή, θετική ματιά, τον κόσμο και τους ανθρώπους που το περιβάλλουν.

Η ηρωίδα του βιβλίου είναι η μικρή Ερμιόνη που ζει σε ένα μικρό νησί. Ο χειμώνας κυλάει με την ανάμνηση των φίλων του καλοκαιριού και με τη συντροφιά της μητέρας της και του αγαπημένου της φίλου, του φεγγαριού. Μα ένα βράδυ το φεγγάρι δεν έρχεται στον ουρανό της Ερμιόνης…. Μια ιστορία γεμάτη ονειρόσκονη και φαντασία που μας ταξιδεύει σε ένα όμορφο κόσμο γεμάτο αγάπη, θαλπωρή, φίλους, χαρά κι όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να μπορεί να ονειρεύεται…

Το παραμύθι προσφέρεται για συζήτηση, προβληματισμό και χαρίζει στα παιδιά την αναγνωστική απόλαυση που χρειάζονται. Με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου μπορούν να αναπτυχθούν ποικίλες δραστηριότητες με θέμα το παιδί και τα δικαιώματα του.
Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου, η ομάδα των Ελεύθερων μαθητών του νηπιαγωγείου μας σας παρουσιάζει την εικαστική αποτύπωση τους στον ακόλουθο σύνδεσμο Εικαστική Αποτύπωση εμπνευσμένη απο το βιβλίο

“Η χαρά του να προσφέρεις είναι μια χαρά διπλή” και με το βιβλίο αυτό το Σωματείο “Για τα παιδιά μας” ελπίζει να βοηθήσει τα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν κόσμο πιο όμορφο.
Υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα αντίτυπα του βιβλίου, για όσους ενδιαφέρονται . Ρωτήστε μας στο “ό,τι αγαπώ”.