Στο γλυκοπωλείο του “ό,τι αγαπώ” ψήσαμε κέικ καρότου!

Στο εκπαιδευτικό προγραμματισμό του «ό,τι αγαπώ» πραγματοποιούνται εργαστήρια μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής, όπου οι μαθητές μας, μεταμορφώνονται σε μικρούς μάγειρες, φορούν τους σκούφους και τις ποδιές μαγειρικής και μαθαίνουν να μαγειρεύουν μια συνταγή από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της σαν μορφή παιχνιδιού ή ανακάλυψης. Τα μικρά χεράκια αγαπάνε την υφή & τη μορφή των τροφών και γοητεύονται με τις μυρωδιές.

Με αφορμή το εργαστήρι δεξιοτήτων μας “Διατροφή & Υγεία” και με οδηγό πάντα τη διασκέδαση,  την δημιουργία και το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις τροφές, να έρχονται σε επαφή με συνταγές, να επεξεργάζονται ποσότητες και να περιγράφουν υλικά που συνδέονται με τη καθημερινή ζωή καλλιεργώντας τη μαθητική τους σκέψη, ενώ αναπτύσσουν την υγιεινή, ασφάλεια αλλά και λεπτή κινητικότητα στην κουζίνα.

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη μαγειρική & τη ζαχαροπλαστική και αναπτύσσουν παράλληλα την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Η συνταγή μας σήμερα : Κέικ Καρότου!

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140 για 1 ώρα+.

Yλικά:
1  κιλό αλεύρι
7 αυγά
400 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
500γρ τριμμένο καρότο
1 κ.σ. μπέικιν
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
700 ml σπορέλαιο
250 ml γάλα
μισή πρέζα κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
100 γρ τριμμένη φρυγανιά