Οι νηπιαγωγοί μας τρέχουν στον Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας

 

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, το νησί μας θα γεμίσει από νωρίς με δεκάδες εκατοντάδες δρομείς, οι οποίοι θα πάρουν θέση εκκίνησης σε έναν αγώνα – γιορτή για την πόλη και εμείς με μεγάλη μας χαρά ανυπομονούμε να χειροκροτήσουμε όλους τους δρομείς αλλά και τις δασκάλες μας, κα. Ειρήνη Τζαναβάρη και κα. Στεφανία Κοντάλιπου,  οι οποίες συμμετέχουν στον 2ο Ημιμαραθώνιο Κέρκυρας.

Η Ειρήνη, πέρα από νηπιαγωγός είναι και αθλήτρια στίβου, ακοντίου και σφαίρας επι 12 συνεχόμενα χρόνια και θα τρέξει τη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων , μια καλή ευκαιρία να σημειώσει μια ικανοποιητική επίδοση αλλά και προσωπικό της ρεκορ διαδρομής.

Η Στεφανία , παλιά αθλήτρια, θεωρεί το τρέξιμο μια ευχάριστη δραστηριότητα εκτόνωσης και αναζωογόνησης και δηλώνει πρώτη φορά συμμετοχή σε αγώνα δρόμου πόλης.

Οι δασκάλες μας, δείχνουν τον δρόμο με αγάπη και πάθος για τον αθλητισμό, εμπνέοντας τους μαθητές τους, οι οποίοι ανυπομονούν να τις καμαρώσουν και να τις χειροκροτήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους.

Τα 5 χλμ. έχουν εκκίνηση στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας (Σπιανάδα), στο Λιστόν.

Οι δρομείς συνεχίζουν αριστερά προς Βίκτωρος Δούσμανη και δεξιά στην Αγωνιστών Πολυτεχνείου προς παραλία. Στη συνέχεια, διασχίζουν τη Λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι τον κόμβο με τα φανάρια. Εκεί οι δρομείς κάνουν αναστροφή, μπαίνοντας στο παράλληλο ρεύμα της οδού Μητροπολίτου Αθανασίου. Φτάνοντας στον κυκλικό κόμβο, κάνουν στροφή αριστερά και ανεβαίνουν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο τέλος της Αλεξάνδρας, οι δρομείς στρίβουν δεξιά και στο τέλος του δρόμου στρίβουν αριστερά στην Σταματίου Δεσύλλα. Οι δρομείς συνεχίζουν ευθεία μέχρι και την παραλία. Τέλος, ακολουθώντας την παραλιακή γραμμή, φτάνουν στην πύλη και τερματίζουν στο ίδιο σημείο.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!