Δείτε το πρόγραμμα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου “ο κόσμος της τέχνης”

Η τέχνη κάνει ορατό το αόρατο* στο Εργαστήριο Εικαστικών  του “ό,τι αγαπώ”.
Η δημιουργική προσωπική έκφραση προκύπτει μέσα από το παιχνίδι, την έκπληξη, την ομαδική δραστηριότητα. Οι μικροί μας δημιουργοί στο εργαστήριο εικαστικών “Ο Κόσμος της Τέχνης” του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” θα εξερευνήσουν τα εκφραστικά μέσα που η ιστορία της τέχνης μας προσφέρει και θα αναπτύξουν το προσωπικό τους ύφος με τη χρήση διαφορετικών τεχνικών και υλικών.
Ο εικαστικός Γιάννης Αλεξάκης συντροφεύει τα παιδιά στις δημιουργικές τους διαδρομές μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις χαρακτικές εκτυπώσεις, τις φωτογραφικές αναπαραγωγές το κολλάζ και τις κατασκευές. Εντός και εκτός εργαστηρίου με βασικό εργαλείο τη φαντασία, με ready made αντικείμενα, υλικά παρμένα από τη φύση κατασκευάζουμε και ανακατασκευάζουμε μέρη της πραγματικότητας που είναι κρυμμένη τριγύρω μας.
Μας εμπνέει η ιστορία της τέχνης, το φυσικό και αστικό τοπίο, τα παραμύθια και τα κόμικς, τα καρναβάλια και οι μάσκες, τα παιχνίδια και οι ήρωές, οι καθημερινές στιγμές μας. Τα σχήματα και τα χρώματα, τα υλικά και οι υφές φτιάχνουν ιστορίες και γίνονται ταξιδευτές ως
μοναδικοί κόσμοι μέσα στον κοινό μας κόσμο.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

Τα μαθήματα είναι κατάλληλα για παιδιά απο την ηλικία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και πραγματοποιούνται εβδομαδιαία στο ατελιέ του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”.

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται μαθήματα Stop Motion Animation, καθώς επίσης και μηνιαία θεματικά εργαστήρια εικαστικών “Γονείς & Παιδιά”!

Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο εικαστικός& animator Γιάννης Αλεξάκης!

Μπορείτε να δείτε διάφορα έργα των μικρών καλλιτεχνών μας στην εικονική μας πινακοθήκη: Eορταστικό Εικαστικό Εργαστήρι με το “Δέντρο της Ζωής”Φωτοσκίαση και μελέτη των γεωμετρικών στερεών. «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», Ο πολύχρωμος ιλιγγιώδης κόσμος της Σόνιας Ντελονέ,  με οδηγό το λυχνάρι καθώς και την ετήσια  Έκθεση ζωγραφικής των μικρών καλλιτεχνών του  εργαστηρίου εικαστικών βοηθώντας να αναδειχθεί η μοναδικότητα της παιδικής τέχνης.

Mπορείτε να επικοινωνήσετε με το «ό,τι αγαπώ» για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις: 26610 27364 ή otiagapo@gmail.com

Θα μας βρείτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 Facebook

 Τwitter

LinkedIn

Instagram

Παραδείγματα της δουλειάς μας μπορείτε να δείτε μέσω του blog μας

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» λειτουργεί με βάση το τετράπτυχο: Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω.

*Paul Kle