Οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» για την φετινή χρονιά ξεκίνησαν.

Οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» για την σχολική χρονιά 2019-2020 ξεκίνησαν.

Tο Σάββατο 8 Ιουνίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις της ΕΕΤΑΑ 2019 – 2020, για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π). Πληροφορίες, αιτήσεις, καταλυτικές ημερομηνίες και δικαιολογητικά που απαιτούνται θα βρείτε στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ https://www.eetaa.gr/

Οικογένειες, δικαιούχοι voucher από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ: Δράση “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής”, συμμετέχουν στις δράσεις του ΚΔΑΠ δωρεάν με χρήση του voucher.

Σκοπός του ΚΔΑΠ «ότι αγαπώ» είναι τα παιδιά να απολάβουν πλούσια ερεθίσματα που διευρύνουν τους πνευματικούς και γνωστικούς ορίζοντες τους και συμβάλλουν στη διατήρηση της αυθεντικότητας, προσφέροντας τους ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μικρών μας φίλων στον ειδικά διαμορφωμένο και πιστοποιημένο χώρο μας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού .

Εμείς δείχνουμε το δρόμο- το παιδί τον ακολουθεί μόνο του!

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» τα παιδιά απο την υποχρεωτική εκπαίδευση έως και 12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, συγκεκριμένα 13:30 – 21:30, με οργανωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως:

Πρόγραμμα καθημερινής μελέτης και σχολικής ετοιμότητας με σκοπό να καθοδηγήσουμε το παιδί ώστε να μάθει να κάνει μόνο του τα μαθήματά του και να δεχτεί βοήθεια μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται.

Αθλητικές δραστηριότητες στο ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο παιδικό γυμναστήριο «φιλία». Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, ταχύτητες, ολυμπιακά αθλήματα, κ.α. Διαμορφώνουν αθλητική παιδεία μέσα απο το παιχνίδι, αναπτύσσουν θετική στάση προς τον αθλητισμό και αναπτύσσουν πολυδιάστατους χαρακτήρες.

Εικαστικά/ Χειροτεχνίες – Εργαστήρι Εικαστικών “Ο κόσμος της τέχνης”.
Καλλιεργούμε την αγάπη για τον πολυποίκιλο κόσμο της τέχνης. Η εικαστική αγωγή παρέχει στους μαθητές τρόπους να αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες εμπειρίες, του παρελθόντος και του παρόντος, τους μαθαίνει να προσαρμόζονται και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πράξης, να μοιράζονται τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. εκπαιδευτούν σε σύγχρονες τεχνικές και να ανακαλύψουν. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με διάφορες τεχνικές και αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους.

Θεατρικό Εργαστήρι “Θεατρικοί Κύκλοι”.
Εισαγωγή στην θεατρική τέχνη με παιγνιώδη τρόπο. Το Θέατρο θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γενικής παιδείας του παιδιού, καθώς το βοηθάει να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου της διά βίου μάθησης ενω παράλληλα ενισχύει τη αυτοπεποίθησης των παιδιών και την ικανότητά τους να αναπτύσσουν το λόγο και τα συναισθήματά τους μπροστά σε κοινό (τρίτους).

Μουσική και Μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσικούς δρόμους με διάφορες δραστηριότητες. Η μουσική καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Μουσειακή Αγωγή
Οι μαθητές διαμορφώνουν θετική στάση απέναντι στα μουσεία, αναπτύσσουν κριτική σκέψη και  δημιουργικότητα, καλλιεργούν δεξιότητες – εξετάζοντας ως αντικείμενα της εκπαίδευσης τους -μουσεία, έργα τέχνης και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς είτε επισκέφθωντας ανάλογους χώρους , είτε μέσα απο το σχολικό περιβάλλον είτε με εξ αποστάσεως μουσειακή εκπαίδευση.

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας ΤΠΕ και ρομποτική

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας και  εργαλείο μάθησης για τα παιδιά. Αναζητώντας τις καταλληλότερες χρήσεις των ΤΠΕ που συνάδουν με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των μαθητών, δίνουμε δυνατότητες για πλούσιες μαθησιακές δραστηριότητες. Οι ΤΠΕ χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για : ανακάλυψη, έκφραση, διερεύνηση, πειραματισμό, αναζήτηση, εξ’αποστάσεως συνεργασία, διαθεματικότητα, αναζήτηση, διαπραγμάτευση, αποκάλυψη, συλλογικότητα, σε συνδυασμό με άλλα μέσα ή υλικά, παραδοσιακά και μη.

Φιλαναγνωσία

Σκοπός της Φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του  μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση, η οποία πέρα από την χαρά, τη δραστηριοποίηση της φαντασίας, την αισθητική συγκίνηση και την μύηση του παιδιού σε αξίες, συμβάλλει επίσης και στη γλωσσική του ανάπτυξη και στη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Στο σχολείο λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη  και διοργανώνονται εκδηλώσεις αφηγήσεις παραμυθιού από αγαπημένους συγγραφείς που επισκέπτονται το σχολείο μας με τους μαθητές να απολαμβάνουν την εμπειρία συνάντησης με τους συγγραφείς παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων

Εκπαιδευτικές Εκδρομές και Επισκέψεις
Καθ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται διάφορες εκδρομές σε μουσεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς και επιστημονικούς χώρους και βέβαια χώρους όπως, την πυροσβεστική υπηρεσία ή καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, αξιοθέατα, ή απλά περπατάμε στην εξοχή, στην παραλία, συζητάμε κλπ. Στο « ό,τι αγαπώ» έχουμε στο πρόγραμμά μας μια πληθώρα εκδρομών και εκπαιδευτικών επισκέψεων. !

Δε λείπουν βέβαια τα επιτραπέζια παιχνίδια,τα εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια,  και οι ομαδικές δραστηριότητες.

Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε οτι συχνά τα παιδιά κάνουν για κοινωφελές σκοπούς, διάφορες δράσεις, προάγοντας τον εθελοντισμό.

Παρέχεται επίσης μεσημεριανό γεύμα και η δυνατότητα παραλαβής των παιδιών από το σχολείο τους.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «ότι αγαπώ» λειτουργεί με βάση το τετράπτυχο: Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω.

Mπορείτε να επικοινωνήσετε με το «ό,τι αγαπώ» για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις: 26610 27364 ή otiagapo@gmail.com

Θα μας βρείτε επίσης στα ακόλουθα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στο Facebook  https://www.facebook.com/kdapotiagapo/

Στο Τwitter https://twitter.com/otiagapo_corfu

Στο LinkedIn https://www.linkedin.com/in/oti-agapo/