“Οι ιππότες της Ελευθερίας” της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου στο “ό,τι αγαπώ”

Την Τετάρτη 11 Μαίου 2022 με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο “ό,τι αγαπώ” την συγγραφέα Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και το νέο της  βιβλίο “Οι Ιππότες της Ελευθερίας” . Ένα βιβλίο ορόσημα για την ιστορία της Κέρκυρας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος που μας γέμισε συναισθήματα και μας μετέδωσε πολύτιμη γνώση.

Μετά την παρουσίαση, τα παιδιά έθεσαν τους προβληματισμούς τους και τις απορίες τους στη κα. Αρμενιάκου και μαζί ξεδίπλωσαν και ανακάλυψαν  πτυχές απο τη ζωή των ηρώων  της ιστορίας σε ένα ταξίδι στη γνώση και την ιστορία του τόπου μας και της Ελλάδας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Οι ιππότες της Ελευθερίας” :
“Ένας ποιητής που τολμά να γράψει στη γλώσσα του λαού κι ένας που οραματίζεται δωρεαν μουσική παιδεία για τους συμπολίτες του συναντιούνται και μοιράζονται έναν κοινό σκοπό : να φτιάξουν ποίηση και μουσική για το ελληνικό έθνος.
Ο Διονύσιος Σολωμός και ο Νικόλαος Μάντζαρος, που έγραψαν τον Εθνικό μας Ύμνο, ξετυλίγουν το νήμα της ζωής τους και της φιλίας του στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα του 19ου αιώνα. Η αγωνία για την Ελληνική επανάσταση, το όνειρο της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας, η αγάπη για την τέχνη και την πατρίδα.” Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου σας περιμένει για ένα ταξιδι στο χρόνο, μια διαδρομή λουσμένη με ιόνιο φως, σε έναν κόσμο γεμάτο λέξεις και νότες.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε και ζει στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κερκύρας. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά: το 2013 με την Εύφημο Μνεία Μικρής Ιστορίας, το 2014 με το Βραβείο Μικρής Ιστορίας και το 2015 με τον Έπαινο Ποίησης.