Όμορφα, ζεστά, ευτυχισμένα και οικολογικά Χριστούγεννα στο “ό,τι αγαπώ”

Χριστούγεννα 2021 στο “ό,τι αγαπώ” και σε ένα σχολείο με την περιβαλλοντική εκπαίδευση πυλώνα στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό μας, δεν θα μπορούσαμε παράλληλα με τις χριστουγεννιάτικες μας στιγμές ευτυχίας, να μην φροντίσουμε τον πλανήτη μας.

Τα Χριστούγεννα είναι ακόμα μια στιγμή μας να δείξουμε περισσότερη συμπόνια στο περιβάλλον, στο πλανήτη μας (το μεγάλο μας σπίτι, όπως μαθαίνουν τα παιδιά του “ό,τι αγαπώ” ) που οφείλουμε να τον προσέχουμε και να ζούμε αρμονικά μέσα σε αυτόν!

Ενισχύσαμε την οικολογική μας συνείδηση επιλέγοντας να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια με επαναχρησιμοποίηση υλικών, όπως χαρτόνια, καπάκια, παλιά cd, και κορδέλες.

Διασκεδάσαμε πολύ, ζήσαμε γιορτινές στιγμές χαράς, ικανοποιηθήκαμε με τις δημιουργίες των παιδιών και γεμίσαμε ζεστασιά και αγάπη με τα οικολογικά μας Χριστούγεννα, κάνοντας παράλληλα καλό στο περιβάλλον.

Παράλληλα, στα πλαίσια των στιγμών ευτυχίας μας, τα παιδιά του “ό,τι αγαπώ’ αφιέρωσαν την Δευτέρα στη φροντίδα της φύσης και χαρίσανε χειμωνιάτικους ανθισμένους και χαρούμενους πανσέδες  στις οικογένειες τους για φύτεμα, αποδεικνύοντας έτσι ότι και το χειμώνα, η φύση όχι μόνο δεν κοιμάται αλλά “ζωγραφίζει” με πολλά χρώματα. Ο πανσές συμβολίζει στιγμές αγάπης και γαλήνης, θετικές σκέψεις και καλή μνήμη! Για εμάς το φύτεμα ενός λουλουδιού συμβάλλει στην ελπίδα και στη ζωή του πλανήτη μας.

Σε όλη μας την εκπαιδευτική διαδικασία θυμόμαστε να φροντίζουμε τη γη, τη φύση και μεταφερόμαστε έτσι σε μια πιο ζεστή και παραδοσιακή γιορτινή ατμόσφαιρα.