Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας: Για τον παππού & τη γιαγιά

Η «Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η   Οκτωβρίου   από   το   1990,   όταν   υιοθετήθηκε   από   την   Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους και να μας υπενθυμίζει τα προβλήματα τους αλλά και τα δικαιώματα τους για ποιότητα ζωής.

Στο σχολείο μας η μέρα αυτή αποτελεί μια καλή αφορμή να μιλήσουμε  για τους παππούδες και τις γιαγιάδες των παιδιών, αλλά και γενικότερα, για τα άτομα που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία.

Με την εξάπλωση της πανδημίας, αυτή η “ευπαθής” ηλικιακή ομάδα επηρεάστηκε βαθιά  και “απομακρύνθηκε” απο την καθημερινότητα και την ανατροφή των εγγονών.

Τα παιδιά μέσα απο συζητήσεις,  ευχάριστες δραστηριότητες, έργα τέχνης και ζωγραφιές, εκφράσανε τα συναισθήματα τους για τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους , μιλήσανε για τις προσωπικές τους εμπειρίες, ανακαλέσανε μνήμες από τη ζωή τους με τον παππού και τη γιαγιά και όλοι μαζί φτιάξαμε μικρές εκπλήξεις που ευχόμαστε να τους γεμίσουν τη μέρα αυτή, χαμόγελα πολλά!

Ας γνωρίσουμε λοιπόν αυτή την ηλικία μέσα από τα μάτια καλλιτεχνών που αποτύπωσαν στον καμβά την όψη, την έκφραση, το ζεστό βλέμμα, το χάδι, την αγκαλιά που μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ανάμεσα στους Έλληνες ζωγράφους που με τα έργα τους αγκάλιασαν την Τρίτη ηλικία είναι ο Γεώργιος Ιακωβίδης. Απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με έργα τέχνης για τους αγαπημένους μας παππούδες και γιαγιάδες ! Οι πίνακες ζωγραφικής αποτελούν πάντα ένα καλό ερέθισμα για συζητήσεις και προβληματισμούς. Aκολουθήστε τον σύνδεσμο: https://issuu.com/otiagapo/docs/_

Χρόνια πολλά αγαπημένοι μας!