Καλό Πάσχα απο το “ό,τι αγαπώ”

Το Πάσχα στην Κέρκυρα μεγαλοπρεπές, γεμάτο έθιμα και παραδόσεις σε μια κατανυκτική και γεμάτη δέος ατμόσφαιρα ξεχωρίζει με το πλήθος των εκδηλώσεων του, τις τυμπανοκρουσίες και τις μουσικές απο τις Φιλαρμονικές μας, τις δύο εντυπωσιακές Αναστάσεις μας με τα μαγευτικά πυροτεχνήματα και τους μπότιδες.

Μέσα απο μια εκπαιδευτική διαδρομή σε μία απο τις σπουδαιότερες γιορτές του χριστιανισμού πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ομάδες του σχολείου μας ποικίλες δραστηριότητες με αναφορά στο Ελληνικό Πάσχα και τα τοπικά μας έθιμα.

Με συζητήσεις, αφηγήσεις και χρήση οπτικοακουστικού υλικού συζητήσαμε με τους μαθητές μας για τις ημέρες του Πάσχα. Παίξαμε πασχαλινά παιχνίδια, κάναμε Πασχαλινές δημιουργίες και κατασκευές, φτιάξαμε τις κάρτες & τα καλαθάκια για τα αυγά μας, πλάσαμε στη κουζίνα του “ό,τι αγαπώ” τα Πασχαλινά μας κουλούρια και πιστοί στο έθιμο –  βάψαμε τους μπότηδες μας!

Μικροί και μεγάλοι έτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή, ευχόμαστε σε όλους :  Καλό Πάσχα, Χαρούμενη Ανάσταση με υγεία, χαρά, ελπίδα, δημιουργία & αγάπη!