Οι «Θεατρικοί Κύκλοι» για τρίτη χρονιά στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”

Από τον Οκτώβριο 2019 το ΚΔΑΠ  “ό,τι αγαπώ” συνεχίζει για τρίτη χρονιά, τη δράση του «Θεατρικοί Κύκλοι», μια δράση κατάλληλη να εμπνεύσει την έκφραση της δημιουργικότητας και να βοηθήσει στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του παιδιού. Εισάγουμε τα παιδιά στην θεατρική τέχνη με παιγνιώδη τρόπο. Η ελεύθερη και αυθόρμητη δράση του παιδιού μέσα στο παιχνίδι, το βοηθάει να αναπτυχθεί με υγιή τρόπο σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά.

Ειδικά, στα πλαίσια του θεατρικού παιχνιδιού, και με την καθοδήγηση του δασκάλου, το παιδί μαθαίνει να εμπιστεύεται και να αναπτύσσει την φαντασία του, μετασχηματίζοντάς την σε έκφραση συναισθηματική και σωματική, κύρια εμπιστευόμενο την νοητική, σωματική και συναισθηματική του μνήμη. Όλα τα παραπάνω στο πλαίσιο μια μικρής ομάδας φίλων – συνεργατών, φέρνουν παράλληλα το όφελος της αρμονικής ανάπτυξης της ικανότητας συνεργασίας, αυτοπειθαρχίας, υποχώρησης, υπομονής και σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου. Τέλος, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και καθώς το παιδί ξεπερνά -με την στήριξη και την καθοδήγηση του δασκάλου- τις αναστολές του, αναπτύσσει την πολύτιμη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και την αυτοεκτίμησή του.

Μέσα από επιλεγμένες θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς και θεατρικό παιχνίδι, οι μαθητές γνωρίζουν τους όρους και τις συνθήκες δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης. Μαθαίνουν να εμπιστεύονται την δημιουργικότητά τους και να πειθαρχούν μέσα στα πλαίσια της ομάδας.

Οι τριτοετής μαθητευόμενοι μικροί μας ηθοποιοί, θα ολοκληρώσουν την σπουδή τους πάνω στην διασκευή της Αττικής Κωμωδίας του Αριστοφάνη «Ειρήνη».

Η ομάδα μας είναι πάντα ανοιχτή σε κάθε καινούργιο μέλος που αγαπά να εκφράζει την προσωπικότητά του και να συνεργάζεται.

Τη δράση αναλαμβάνει η ηθοποιός – σκηνοθέτης Ναταλία Καποδίστρια.

Mπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ» για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: 26610 27364 ή otiagapo@gmail.com

 

Θα μας βρείτε επίσης στα ακόλουθα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Στο Facebook https://www.facebook.com/kdapotiagapo/

Στο Τwitter https://twitter.com/otiagapo_corfu

Στο LinkedIn https://www.linkedin.com/in/oti-agapo/