Τα Χριστούγεννα της Ευτυχίας στο “ό,τι αγαπώ”

Τα Χριστούγεννα του 2021 το “ό,τι αγαπώ” φόρεσε τα γιορτινά του και μοίρασε σε μικρούς και μεγάλους- αγάπη, ευτυχία, αισιοδοξία και χαμόγελα!

Μέσα από μια διαδρομή  “ευτυχισμένων στιγμών” που μοιραστήκαμε από την αρχή του αγαπημένου μας Χριστουγεννιάτικου μήνα, προσπαθήσαμε μέσα από γεύσεις, αρώματα, εικόνες και μικρές καθημερινές στιγμές ευτυχίας, να θυμίσουμε ότι “Η Ευτυχία όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται”.

Τα φετινά Χριστούγεννα είχαμε την αμέριστη χαρά να υποδεχτούμε τη μουσικοπαιδαγωγό μας Αλεξάνδρα Μέριανου και την συγγραφική της “Ευτυχία”στο “ό,τι αγαπώ”, μία ιστορία αγάπης και προσφοράς, που μας θυμίζει πως όλοι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Και αυτοί που δώσαμε και αυτοί που πήραμε.

Μέσα σε αυτό το ευτυχισμένο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν και φέτος , οι χριστουγεννιάτικες γιορτές των μαθητών του βρεφονηπιακού-παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου μας.

Οι μαθητές μας ντυμένοι καλικάντζαροι, ξωτικά, χιονονιφάδες και νεράιδες των Χριστουγέννων παρουσίασαν βιωματικά μαζί με τις δασκάλες τους και τη μουσικοπαιδαγωγό μας Αλεξάνδρα Μέριανου, το χριστουγεννιάτικο της παραμύθι “Η Ευτυχία όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται”.

Συνδυάζοντας μουσική και κίνηση σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς,  τα παιδιά διαδραματίσανε τους ρόλους του παραμυθιού, μας γέμισαν με το συναίσθημα της Ευτυχίας, τραγούδησαν τα κάλαντα, ευχήθηκαν σε μικρούς και μεγάλους και μετέφεραν  το μήνυμα  ότι “Η Ευτυχία όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται”.

…και έτσι γέμισε το σχολείο με μουσικές και με τραγούδια από παιδικές φωνές και μικροί -μεγάλοι μοιραστήκαμε Χριστουγεννιάτικες στιγμές Ευτυχίας!

Οι γιορτές ολοκληρώθηκεαν με τη συγγραφέα να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της στους μικρούς της φίλους με ιδιαίτερες αφιερώσεις για το καθένα και οι μαθητές μας, με τη σειρά τους, την ευχαρίστησαν με το πιο δυνατό τους χαμόγελο.

Ευτυχία είναι οι στιγμές μας, οι πιο απλές μας στιγμές!