Στο γλυκοπωλείο του “ό,τι αγαπώ” φτιάξαμε τρουφάκια!

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του  ΚΔΑΠ «ό,τι αγαπώ» πραγματοποιούνται τα εργαστήρια μαγειρικής&Ζαχαροπλαστικής, τα ‘Ζαχαρο-μπερδέματα’ & ‘Μαγειρό-μπερδέματα’, όπου τα παιδιά φορούν τους σκούφους και τις ποδιές μαγειρικής και μαθαίνουν να μαγειρεύουν μια συνταγή από την αρχή έως την ολοκλήρωσή της σαν μορφή παιχνιδιού ή ανακάλυψης.

Με οδηγό πάντα τη διασκέδαση,  την δημιουργία και το παιχνίδι, οι μικροί μας chef παίρνουν μέρος στη προετοιμασία του γεύματος…επεξεργάζονται τα υλικά, κόβουν, ανακατεύουν, δοκιμάζουν, ζυμώνουν ενω αναπτύσσουν παράλληλα την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τις τροφές, να έρχονται σε επαφή με συνταγές, να επεξεργάζονται ποσότητες και να περιγράφουν υλικά που συνδέονται με τη καθημερινή ζωή καλλιεργώντας τη μαθητική τους σκέψη, ενώ αναπτύσσουν την υγιεινή, ασφάλεια αλλά και λεπτή κινητικότητα στην κουζίνα.

 

Τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους μαγειρεύοντας διάφορες αλμυρές και γλυκές συνταγές, τις οποίες γεύονται στο τέλος κάθε μαθήματος.

 

Η συνταγή μας σήμερα : Τρουφάκια!