3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο: «Φιλία είναι…»

Οι μικροί αναγνώστες μαθητές του νηπιαγωγείου μας , η ομάδα των «Ελεύθερων» συμμετείχαν και φέτος στον 3ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ,  ένα ετήσιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της προσχολικής εκπαίδευσης.

“Στον φετινό Μαραθώνιο, με θέμα «Φιλία είναι…», έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με τις διαφορετικές διαστάσεις της φιλίας: φιλία που αντέχει στον χρόνο, φιλία που δοκιμάζεται, φιλία κόντρα στα στερεότυπα. Γιατί η φιλία είναι σημαντική και κάθε φορά διαφορετική! Είναι ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, μια ιδέα, μια ανάγκη, ένα ταξίδι ζωής. Φίλος είναι αυτός με τον οποίο μοιραζόμαστε τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές μας. Είναι αυτός με τον οποίο χτίζουμε αναμνήσεις, αλλά και αυτός που, όταν βρίσκεται μακριά, παραμένει νοερά κοντά μας. Ο φίλος μας είναι ένα πρόσωπο που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όταν είμαστε δίπλα του και μας ωθεί να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Κάποιες φορές μπορεί να μοιάζουμε, ενώ άλλες φορές ενδέχεται να είμαστε πολύ διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Εκείνο που μετράει όμως είναι η αγάπη, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η αποδοχή, συστατικά που κάνουν μια φιλία… μαγική!”

Mε τα παιδιά διαβάσαμε τα παραμύθια, τα επεξεργαστήκαμε στη τάξη, συμπληρώσαμε τα φύλλα εργασίας που αντιστοιχούν στα βιβλία και ενθαρρύναμε τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις πάνω στο τόσο τρυφερό θέμα της φιλίας.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Φιλαναγνωσίας που αναπτύσοονται στο “ό,τι αγαπώ”, με την καθιερωμένη μας συμμετοχή στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης, ενισχύουμε στα παιδιά περαιτέρω την επαφή με το μαγικό κόσμο των βιβλίων, την χαρά, τη δραστηριοποίηση της φαντασίας, την αισθητική συγκίνηση, την μύηση του παιδιού σε αξίες και τη γλωσσική του ανάπτυξη!