Στηρίζουμε τον Αρκτούρο & Υιοθετήσαμε την καφέ αρκούδα Mira

Κάθε χρόνο το νηπιαγωγείο του “ό,τι αγαπώ” και συγκεκριμένα η τάξη των Ευτυχισμένων μέσα απο ενα ευρύτερο πρόγραμμα ΔΑΣΟΣ- ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ,  ένα ταξίδι γνώσης και μάθησης για τη καφέ αρκούδα και το περιβάλλον και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Αξίες Ζωής’ προσφοράς, αγάπης και εθελοντισμού, υποστηρίζουμε έμπρακτα τον Αρκτούρο.

Κάθε χρόνο το σχολείο πραγματοποιεί τριήμερη Περιβαλλοντική εκπαιδευτική εκδρομή στο Νυμφαίο Φλώρινας, επίσκεψη-ξενάγηση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ενημέρωσης του Αρκτούρου και βέβαια επίσκεψη στο καταφύγιο του Αρκτούρου, στηρίζοντας την προστασία και τη σίτιση των αρκούδων και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεσμευτήκαμε για την υιοθεσία, καλύπτοντας μέρος των εξόδων διατροφής και φροντίδας για ένα χρόνο.

Οι Ευτυχισμένοι  φέτος υιοθέτησαν την Mira και με την υιοθεσία αυτή καλύπτουμε μέρος των εξόδων διατροφής και φροντίδας της για ένα χρόνο.

Η Μίρα, ο Duke και η μικρή Σάντυ μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο από την Αλβανία, μέσω του δικτύου EARS στο οποίο συμμετέχει ο  ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, για τα αιχμάλωτα ζώα. Πριν έρθουν στις εγκαταστάσεις τα ζώα αυτά ζούσαν αιχμάλωτα σε ένα κλουβί στην κατοχή κάποιου
ιδιώτη στην Αλβανία. Από την στιγμή που μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ προσαρμόστηκαν γρήγορα στην νέα τους ζωή, σε ένα πυκνό δάσος οξιάς στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Η Μίρα είναι πολύ δραστήρια και της αρέσουν πολύ τα παιχνίδια. Είναι αρκετά κοινωνική και πολύ συχνά κάνει την εμφάνισή της μπροστά στους επισκέπτες του καταφυγίου. Μαζί με τον Duke, θα τους δούμε να παίζουν και να κάνουν τούμπες στο χιόνι ενώ με τον νεαρό Γιώργο παίζουν σπάζοντας κλαδιά και βουτόντας στο νερό της πισίνας. Τον χειμώνα η Μίρα ξεκινάει πολύ νωρίς να προετοιμάζει την φωλιά της και μαζί την ακολουθούν και η Σάντυ με τον Duke. Φέτος έχει ήδη δημιουργήσει την τρύπα που θα περάσει τον χειμέριο ύπνο της, και αποσύρεται για πολλές ώρες για να ξεκουραστεί. Η αγαπημένη λιχουδιά της Μίρα είναι τα βελανίδια και φυσικά το μέλι!

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.arcturos.gr/ και  http://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption/