«ό,τι αγαπώ»

Ζουζουνίσματα στο “ό,τι αγαπώ”

Τα έντομα, οι ποιο μικροί μας φίλοι είχαν την τιμητική τους στο σχολείο μας.

Με τη βοήθεια εικόνων και φωτογραφιών από περιοδικά και εγκυκλοπαίδειες παρουσιάζουμε στα παιδιά την υπέροχη κοινωνία των εντόμων.

Τα ονομάζουμε, τα περιγράφουμε, μαθαίνουμε για την ανατομία των εντόμων, ονομάζουμε τα μέρη του σώματός τους, περιγράφουμε το χρώμα τους και ακολουθούμε τον κύκλο ζωής της πεταλούδας.

Συγκρίνουμε τα έντομα με τα άλλα ζώα και τα πουλιά στο περιβάλλον και μιλάμε για την χρησιμότητα τους και τον ρόλο τους στην αλυσίδα της ζωής.

Στόχος μας τα παιδιά να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τους ζωικούς οργανισμούς και για το φυσικό περιβάλλον, να αποκτήσουν θετική στάση και συμπεριφορά απέναντί τους και να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από το θέμα χρησιμοποιώντας δημιουργικά διάφορα υλικά και τεχνικές.

Μοιραστείτε:

Πρόσφατα