Περνάω υπέροχα με τους φίλους μου παρέα…παίζοντας και μαθαίνοντας!

Το ημερήσιο πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού “ό,τι αγαπώ”  έχει σκοπό το ταξίδι της γνώσης μέσα απο το παιχνίδι και είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία και στις ανάγκες των μικρών παιδιών.

Με το πρόγραμμα αγωγής και καθημερινής φροντίδας μέσα απο την απαραίτητη καθημερινή ρουτίνα μας (φαγητό, υγιεινή, ξεκούραση – ανάπαυση) δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια της υπευθυνότητας.
Τα παιδιά μαθαίνουν να ακολουθούν και να λειτουργούν σαν ομάδα μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται, να συνεργάζονται, να μοιράζονται, να χαίρονται και να σέβονται τους άλλους και τον εαυτό τους.

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και με δομημένο τρόπο να αναπτύξουν  γνωστικές -ψυχοκινητικές δεξιότητες και την αντιληπτική τους ικανότητα,  μέσα απο μελετημένες δραστηριότητες
όπως παιχνίδια για τη καλλιέργεια της γλώσσας & της φιλαναγνωσίας, τη συναισθηματική αγωγή, γυμναστική & χορό, τραγούδι & μουσικοκινητικά, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνία, πειραματισμό & περιβαλλοντική εκπαίδευση μεταξύ άλλων.

Με κυρίαρχο μέσο μάθησης το παιχνίδι – η γνώση γίνεται συναρπαστική και διασκεδαστική για τους μικρούς μας φίλους μέσα απο ομαδικά παιχνίδια στην τάξη και στην αυλή και την ελεύθερη απασχόληση στις “γωνίες” μας.

Έτσι μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του παιδικού σταθμού, τα παιδιά περνάνε υπέροχα παίζοντας και μαθαίνοντας.