Οι Ευτυχισμένοι του “ό,τι αγαπώ” στο Casa Parlante

Στα πλαίσια της διαθεματικής μας  ενότητας ‘ To σπίτι μου’ καθώς και της “μουσειακής αγωγής”, οι ομάδες των Ευτυχισμένων, πραγματοποίησαν  εκπαιδευτική επίσκεψη στο μοναδικό Κερκυραϊκό Μουσείο μέσα από το οποίο, η ιστορία ξαναζωντανεύει, Casa Parlante.

Ένα ζωντανό μουσείο που αναπαριστά με μοναδικό τρόπο την ζωή στην Κέρκυρα μιας άλλης εποχής, όπου μας υποδέχθηκαν κόντηδες και κοντέσες και μετέφεραν το μυαλό και τις αισθήσεις μας στη ζωή των προγόνων μας!

Η μέρα πανέμορφη και ηλιόλουστη  που μας έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του Παλαιού Φρουρίου.

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Μουσείου:
“Καλώς ήρθατε! Παρακαλώ, περάστε! Ο Κόντε θα είναι μαζί σας σύντομα. Θα ήταν χαρά του να τον συναντήσετε μαζί με την Κοντέσα στη σάλα για τσάι.”
Αυτό θα ακούγατε στο Casa Parlante, το πιο… ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας. Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασσικού κτιρίου στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της. Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, το Casa Parlante υπόσχεται να σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Το σπίτι θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σας… Ακούστε τα παιδιά της οικογένειας να παίζουν μουσική, μυρίστε τα αρώματα που αναδύονται από την κατσαρόλα της μαγείρισσας, διαβάστε τα νέα από την εφημερίδα του Κόντε…

Περισσότερες πληροφορίες http://casaparlante.gr/