Ανοιχτή Πρόσκληση στην Ομιλία του Αντώνη Καμπά

Το «ό,τι αγαπώ» και το παιδικό γυμναστήριο «φιλία» σας προσκαλεί στην ομιλία του κύριου Αντώνη Καμπά, καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην εισήγηση του με τίτλo : ‘Η σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και της Ψυχοκινητικής για υγιή ανάπτυξη των παιδιών’ την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 19.00μμ.

H αξία της ψυχοκινητικής και φυσικής αγωγής στην προσχολική ηλικία και η παιδαγωγική και θεραπευτική της διάσταση, θα είναι μεταξύ άλλων τα θέματα που θα αναδειχθούν στην εισήγηση του κ. Καμπά.

Η εισήγηση απευθύνεται σε θεραπευτές, γονείς και εκπαιδευτικούς και θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του «ό,τι αγαπώ», στο παιδικό γυμναστήριο «φιλία » στις Αλυκές Ποταμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Πληροφορίες για τον Αντώνη Καμπά

Ο κ. Αντώνης Καμπάς, καθηγητής προπονησιολογίας της κινητικής ανάπτυξης, είναι καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού , Επιστημονικός Υπέυθυνος του προγράμματος «ΠΕΡΠάΤΑ: 10000+ στον παιδικό σταθμό», καθώς και Ιδρυτικό Μέλος της Ερευνητικής ομάδας Active Children-Active Schools-Research Group (ACAS-RG), μεταξύ άλλων.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη κινητική & φυσική απόδοση και ανάπτυξη, τη κινητική απόδοση, υγεία και φυσική δραστηριότητα, τον οστικό μεταβολισμό και τη φυσική δραστηριότητα καθώς και την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.
Περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Καμπά θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.phyed.duth.gr/undergraduate/index.php/el/dpers/dep/mdep18

Λίγα Λόγια για τη σημασία της Ψυχοκινητικής
Η φυσική αγωγή και η κινητική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική στην εξέλιξη του παιδιού για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του.
«Με τη κινητική δραστηριότητα τα παιδιά εκφράζουν τη διάθεσή τους για ζωή. Ταυτόχρονα, όμως, η κίνηση συμβάλλει και στην ανάπτυξή τους. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν το περιβάλλον τους αποκτώντας μ’ αυτό τον τρόπο εμπειρίες για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους.
Σε κάθε κινητική δραστηριότητα τα παιδιά συμμετέχουν με όλο τους το είναι: η αντίληψη και η εμπειρία, η σκέψη, οι αισθήσεις και οι ενέργειές τους όλα μαζί μια ενότητα. Αυτό το σκεπτικό αποτελεί τη βάση της Ψυχοκινητικής.

Σκοπός της ψυχοκινητικής στο Νηπιαγωγείο είναι η βελτίωση της ψυχοκινητικής ανάπτυξης των παιδιών με βασικούς στόχους την ομαλή αναπτυξιακή πορεία και την εξάλειψη της σχολικής αποτυχίας στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Η ψυχοκινητική παρέμβαση έπεται ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης και μετά από τη διάγνωση των προβλημάτων εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα που απαιτεί από τον εκπαιδευτικό εξειδικευμένες γνώσεις από το χώρο της Φυσικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.

Σας περιμένουμε όλους!

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 26610 27364 ή στο μαιλ otiagapo@gmail.com