Εξερευνώντας τον υδάτινο κόσμο του Corfu Aquarium με το ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”

Μια ακόμα καλοκαιρινή δραστηριότητα, κάτι διαφορετικό στα πλαίσια της μουσειακής αγωγής και ένα συναρπαστικό τρόπο να εξερευνήσουμε τον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 με τους μαθητές του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ” να επισκέπτονται το Corfu Aquarium στην Παλαιοκαστρίτσα.

Αφού θαυμάσαμε τα εκπληκτικά τοπία της φημισμένης και πολυτραγουδισμένης Παλαιοκαστρίτσας επισκεφθήκαμε το Corfu Aquarium και ξεναγηθήκαμε σε ένα όμορφο υδάτινο κόσμο.

Στο ενυδρείο είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την υδρόβια ζωή της Κέρκυρας αλλά και της Μεσογείου, παρατηρώντας από κοντά τα ψάρια και τους θαλάσσιους οργανισμούς της περιοχής.

Εκτός από διάφορα είδη ψαριών, όπως κέφαλους, τσιπούρες,ροφούς,στήρες, λαυράκια,σκορπίνες, κ.α. , οστρακοειδή (αστακοκαραβίδες, αστακοί)  και μαλάκια (χταπόδια, σαλιγκάρια, αχιβάδες), γνωρίσαμε απο κοντά αστερίες, σμέρνες, σαύρες, είδη βατραχιών και άκρως ενδιαφέροντα ερπετά και πληθώρα φιδιών.

Οι πιο τολμηροί μαθητές μας είχαν  την απίστευτη εμπειρία να γνωρίσουν από κοντά, το Γιώργο το ιγκουάνα και τη Κλειώ, το βασιλικό πύθωνα.

Η εκδρομή μας έκλεισε με παιχνίδια και βουτιές στη κεντρική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας και μικροί και μεγάλοι γεμίσαμε εμπειρίες και αναμνήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το  Corfu Aquarium https://www.corfuaquarium.com/