Το Σάββατο 20 Ιουνίου τα αποτελέσματα! Ακούστε το τραγούδι “Φιλί Ζωής” του νηπιαγωγείου μας!

To “ό,τι αγαπώ” και το τραγούδι των Ελεύθερων μαθητών του νηπιαγωγείου μας  με τίτλο “Φιλί Ζωής” ψηφίστηκε  ανάμεσα στα δύο καλύτερα της κατηγορίας του  στο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Καν’ το ν’ ακουστεί 2020” απο τη κριτική επιτροπή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαθητικού Διαγωνισμού  η Τελετή Βράβευσης θα γίνει αποκλειστικά τηλεοπτικά  στην δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ3 με ειδική παραγωγή το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στις 10:00 πμ.

 

Λίγα Λόγια για το “Φιλί Ζωής” και το Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφώνου

Το τραγούδι με τίτλο “Φιλί Ζωής” , η ομάδα των Ελεύθερων το εμπνεύστηκε μέσα από το ετήσιο αναλυτικό πρόγραμμα ( τα απορρίμματα, οργανικά και ανακυκλώσιμα, ανακύκλωση και οικονομία), αναφέρεται στην Ανακύκλωση και στη προσωπική μας συμβολή.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας μαζί με τις νηπιαγωγούς κα. Διαμαντίνα Μπάρδη και κα. Βιβή Χατζή είχαν τη χαρά να εμπνευστούν και να συνεργαστούν με την μουσικοπαιδαγωγό του σχολείου μας κα. Αλεξάνδρα Μέριανου στη μελοποίηση, τον κ. Νικόλα Γαλανό στη παραγωγή και ενορχήστρωση και τον κ. Κώστα Βλάχο στην ηχογράφηση.

Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν την ηχογράφηση του τραγουδιού στις αρχές Φλεβάρη και στα μέσα του μήνα, αναλαμβάνοντας το ρόλο του κριτή, αξιολόγησαν τις υπόλοιπες συμμετοχές σχολείων που αφορούν την κατηγορία (Νηπιαγωγείο- Τραγούδι) στην οποία υπέβαλαν συμμετοχή. Η διαδικασία της κριτικής ακρόασης αντίστοιχων έργων μεταξύ συνομηλίκων μπορεί να ωφελήσει πολλαπλώς τη μαθησιακή διαδικασία.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα όπου το σχολείο μας και το τραγούδι των μαθητών μας ψηφίστηκε ανάμεσα στα δύο πρώτα της κατηγορίας του. 

H σειρά των Βραβείων θα ανακοινώνονταν στην Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιούνταν στα πλαίσια του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Κέρκυρα 3-5 Απρίλη, εκδήλωση η οποία ματαιώθηκε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Τo Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 και ώρα 10:00 πμ, συντονίζουμε τους δέκτες μας στην ΕΡΤ3, ώστε να μάθουμε την τελική κατάταξη των συμμετοχών στις πρώτες θέσεις και να ακούσουμε και να δούμε τους πρωταγωνιστές του φετινού Διαγωνισμού, οι οποίοι με τα πρωτότυπα ραδιοφωνικά και μουσικά έργα τους τιμούν την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και εκπέμπουν σήμα κινδύνου, αγκαλιάζοντας τη Γη”.

 

 

 

 

Απολαύστε το τραγούδι των παιδιών!

 

 

 

 

Συγχαρητήρια στα παιδάκια μας και σε όλη την ομάδα για τη προσπάθεια τους!

Συγχαίρουμε όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό και την οργανωτική και κριτική επιτροπή!