Τριήμερη Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή με το σχολείο στη Φύση!

Γεμάτοι εικόνες, μυρωδιές και αναμνήσεις γύρισαν οι ομάδες των Ευτυχισμένων και Ελεύθερων μαθητών μας απο την τριήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή που πραγματοποιήθηκε με το σχολείο μας.

Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε τα πανέμορφα τοπία της θεσσαλικής πεδιάδας και επισκεφθήκαμε ένα απο τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ελλάδας,  τα μαγευτικά Μετέωρα , ένα σύμπλεγμα τεράστιων παλαιολιθικών βράχων και βυζαντινών μοναστηριών στις απότομες κορυφές τους με μοναδικά κειμήλια και τοιχογραφίες, ένα διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο της Ανθρωπότητας από Unesco.

Στη συνέχεια της εκδρομής μας επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Μανιταριών στη Καλαμπάκα, όπου είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε περίπου 300 ήδη ζώων, μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών και δεκάδες  είδη μανιταριών,  στο φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια.

Η όμορφη πόλη των Τρικάλων ο επόμενος μας σταθμός μας και το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, ο Μύλος των Ξωτικών. Με Χριστουγεννιάτικη μαγεία και διάθεση, τα παιδιά παρέσυραν τους γονείς και παιδαγωγούς  στις δραστηριότητες του Μύλου των Ξωτικών. Με μια πληθώρα δράσεων και δραστηριοτήτων, όπως τo βασίλειο των Ζαχαρωτών, του Πάγου, των Λουλουδιών, των παιχνιδιών, το σπίτι του Αη Βασίλη το ενεργειακό πάρκο , το μουσείο Μανιταριών,το Χριστουγεννιάτικο Fun Παρκ όλοι περάσαμε μια φανταστική Χριστουγεννιάτικη μέρα.

Η εκδρομή μας έκλεισε με τα ωραιότερα χωριά της Πίνδου και του Κόζακα, τα χωριά Ελάτη – Περτούλι και Νεραιδοχώρι, με τα πυκνά ελατοδάση και πετρόχτιστα σπίτια, όπου είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου και να απολαύσουμε το ελαφρώς χιονισμένο τοπίο, να περπατήσουμε στη φύση, να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα και να παίξουμε με το χιόνι.

 

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου εκπαιδευτικού έργου του “ό,τι αγαπώ” και αποτελεί βασικό πυλώνα εκπαίδευσης στο σχολείο μας και απαραίτητο στοιχείο στην διαδικασία της μάθησης, με σκοπό την ομαδική δραστηριότητα και επικοινωνία–γνωριμία των παιδιών και οικογενειών μεταξύ τους.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη στους μικρούς, στις μικρές μας, αλλά και στους γονείς τους, της ευρύτερης αξίας της επαφής με την φύση, την ιστορία και το πολιτισμό.