Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821

Για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, με τον εθνικό και χριστιανικό της χαρακτήρα, ταξιδέψαμε στις ηρωικές σελίδες της πατρίδας μας μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η 25 Μαρτίου, σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821, ενώ η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού.

Φέτος, τιμούμε την ιστορία μας και γιορτάζουμε την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Μέσα απο τις αναφορές μας στην επανάσταση του 1821, τη ζωή εκείνη την εποχή,  τους αγωνιστές του 21′,  τα καράβια και τους καραβοκύρηδες, τις φορεσιές της εποχής και βέβαια την ελληνική σημαία, με όσο γίνεται πιο απλά και κατανοητά λόγια για τα παιδιά. Μέσα απο τις τέχνες καταφέραμε να γνωρίσουμε την ιστορία των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και να κατανοήσουμε τη σημασία για την κατάκτηση της Ελευθερίας. Έτσι λοιπόν, απολαύσαμε οπτικοακουστικό υλικό, ακούσαμε τραγούδια, είδαμε έργα ζωγράφων, διαβάσαμε ποιήματα και ανεβάσαμε την παράσταση κουκλοθέατρου ΄Το καράβι της Ειρήνης’ .

Με τη σειρά τους οι μαθητές του “ό,τι αγαπώ” σας εύχονται Χρόνια Πολλά