Η Φυσική Αγωγή στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του “ό,τι αγαπώ”

Στο εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του “ο,τι αγαπώ” εντάσσεται ο αθλητισμός και τα αθλητικά παιχνίδια. Η φυσική αγωγή και η κινητική δραστηριότητα προσφέρουν στη βρεφική – παιδική και νηπιακή ηλικία πολλαπλά οφέλη, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά και είναι πολύ σημαντικά στην εξέλιξη του παιδιού για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του. Σε κάθε ηλικία τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να αποκομίσουν τα οφέλη και να αγαπήσουν την άσκηση!Η κίνηση συμβάλλει στην ανάπτυξή των μικρών παιδιών και παράλληλα τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους.

Με τους έμπειρους γυμναστές μας, τα αθληικά μας προγράμματα είναι προσαρμοσμένα στη κάθε ηλικία, βοηθούν τα παιδιά  να αναπτύσσουν  αθλητική παιδεία μέσα απο το παιχνίδι και στόχος μας η ανάπτυξη σχέσης αγάπης με την άθληση, η εκμάθηση των βασικών κινητικών και αθλητικών δεξιοτήτων, η ψυχοκινητική διέγερση, η ανάπτυξη της αυτοπειθαρχίας, της αυτοπεποίθησης και άλλων στοιχείων της συναισθηματικής ολοκλήρωσης των παιδιών.

Οι διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες βοηθάνε τα παιδιά να εξασκηθούν, να αναπτύξουν τις σωματικές τους ικανότητες, να ψυχαγωγούνται και να μοιραστούν από κοινού και να ανάπτυξουν θετικά συναισθήματα μέσα απο το παιχνίδι ,τα γέλια, την εκτόνωση, τη χαλάρωση και το αίσθηση ελευθερίας.

Σύμφωνα με το σκοπό της Φυσικής Αγωγής, σκοπεύουμε στη σωματική, κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Εξασφαλίζουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο μας και διευκολύνουμε τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις δυνατότητες της κάθε ηλικίας.

Η φυσική δραστηριότητα αφορά όλη την προσωπικότητα του ατόμου !

Στο σχολείο μας ο «αθλητικός πολιτισμός» για υγιή και χαρούμενα παιδιά (βρεφικής – παιδικής και νηπιακής ηλικίας) αποτελεί πυλώνα της εκπαίδευσης μας , λέμε ναι στη σωματική δραστηριότητα και στις θετικές επιπτώσεις στην σωματική και την ψυχική υγεία των παιδιών .