«Μάνα, μητέρα, μαμά» H μορφή της μητέρας μέσα απο τα μάτια των παιδιών!

Η γιορτή της μητέρας είναι εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας, με σκοπό να τιμηθεί ο άνθρωπος που μας έφερε στον κόσμο. Ένας ανυπέρβλητος δεσμός που υμνήθηκε όσο κανένας άλλος, αφού η μάνα αποτέλεσε και αποτελεί πηγή έμπνευσης χιλιάδων καλλιτεχνών.

Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.

Αυτή την εβδομάδα προς τιμήν της μαμάς, η εικονική μας πινακοθήκη στολίστηκε με τη μορφή της μητέρας μέσα απο τα μάτια των παιδιών!
Δυο ματάκια ζωηρά και μαλάκια απαλά
στοματάκι και μυτούλα είσαι μια ζωγραφιά
Αχ μανούλα μου γλυκιά!!

 

Συνεχίζουμε την παράδοση μας στο “ό,τι αγαπώ” με τους εορτασμούς της Γιορτής της Μητέρας την εβδομάδα 20 με 25 Μαΐου ,και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην γιορτάσουμε παράλληλα και τον πατέρα, που γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου και φέτος πέφτει 16 Ιουνίου, προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία, μια γιορτή που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας.

Τραγούδια, ποιήματα, αγκαλιές, φιλιά, ζωγραφιές και αναμνηστικά κατασκευασμένα από τα παιδιά και τις δασκάλες τους επισφράγιζουν την τιμή στους γονείς όλου του κόσμου, της προσφοράς τους στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Ένα τραγούδι, ένα χαμόγελο, ένα φιλί και ένα απλό «ευχαριστώ», είναι αρκετά για να τους κάνουν ευτυχισμένους!

Ας έχουν όλες οι μανούλες και όλοι οι μπαμπούληδες λοιπόν στήριξη, καθοδήγηση, ενδυνάμωση, ομορφιά, τρυφερότητα, αγάπη και τύχη, να στέκονται πάντα δίπλα μας, να μας στηρίζουν, και να μας δείχνουν τον δρόμο…

“μάνα είναι μόνο μία, και πατέρας είναι μόνο ένας!”