«Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στο “ό,τι αγαπώ”

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», 16 με 22 Σεπτεμβρίου, και με αφορμή την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», που έχει καθιερωθεί από το 2002, οι μικροί μας μαθητές πραγματοποίησαν διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση τους για την οδική ασφάλεια, για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, για την ασφάλεια στο σχολικό λεωφορείο, τους κανόνες συμπεριφοράς και συνεργασίας στους δρόμους .

Μέσα απο μουσικοκινητικά αναπαριστώντας τη κίνηση των φαναριών, παιχνίδια, απαγγελίες ποιημάτων, ζωγραφιές, αφηγήσεις ‘Καλώς ήλθες κύριε ΚΟΚ’,  κουκλοθέατρο ‘ Ο Γρηγόρης και ο Σταμάτης πάνε σχολείο’,  μιλώντας για τις συνήθειες που έχουμε στο δρόμο με τους μικρούς μας μαθητές, συζητήσαμε για βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς, πως οι πόλεις μας μπορεί να γίνουν περισσότερο καθαρές, ήσυχες, ασφαλέστερες και για την προστασία του πλανήτη μας.

Λεωφορείο Σχολικό

 

Πιπ Πιπ!!!
Παιδάκια γεμίζω,
τους δρόμους διασχίζω
και τα πηγαίνω στο σχολειό,
στο “ό,τι αγαπώ”
Πιπ πιπ!!!

Πρωί και μεσημέρι,
με δίχως χασομέρι,
κάνω ετούτη τη δουλειά
με πολύ καλή καρδιά!
Πιπ πιπ!!!

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», όπου ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας συμμετέχει ενεργά και συμβάλλει στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, διοργανώνοντας τη συμβολική δράση με τίτλο: «Οργάνωση μιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» αφήνοντας σε αποκλειστική χρήση πεζών, ποδηλάτων ή μέσων μεταφοράς με το κλείσιμο των οδών:
Σοφ. Δούσμανη, Αγων. Πολυτεχνείου, Λεωφ. Δημοκρατίας (μέχρι διασταύρωση Δεσύλλα), Μητρ. Αθανασίου, Ζαβιτσιάνου, Δονζελότ, Αρσενίου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει από τις 10.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ