Οι Ιχνηλάτες μας παίζουν, ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, δημιουργούν…στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”

Στο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ“, η ομάδα των Ιχνηλατών μας, παιδιά νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού,  περνάει χαρούμενα και δημιουργικά τις καλοκαιρινές τους διακοπές μέσα σε ένα όμορφο κλίμα αγάπης, δημιουργικής ενασχόλησης και φροντίδας.

Στο βυθό του “ό,τι αγαπώ” ανακαλύπτουν τη θάλασσα, τη περιπέτεια και τη θαλάσσια ζωή που τόσο τους αρέσει να εξερευνούν – κοχύλια, αστερίες, κάβουρες, ενώ παράλληλα γυμνάζονται και απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Τα παιδιά μέσα απο το πρόγραμμα εικαστικών και έκφρασης, κάνουν μια διαδρομή με βιβλία, εικόνες της φαντασίας και έργα τέχνης,  ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητα τους με τις εικαστικές ενασχολήσεις, χρησιμοποιούν διάφορα υλικά και τεχνικές και βέβαια δάχτυλα, χέρια και πόδια και ανοίγεται μπροστά τους ένας κόσμος πλούσιος όπου αφήνουν τη φαντασία τους να πλάσει και να δημιουργήσει.

Παράλληλα ενισχύουμε τη μάθηση μέσα απο τη ψυχαγωγία με τα βιβλία της κας. Κατερίνας Χριστόγερου, “Στη Γειτονιά των Γραμμάτων”, όπου οι μαθητές μας παίζουν με τους ήρωες του βιβλίου για να μάθουν και να θυμηθούν να αναγνωρίζουν και να γράφουν τα γράμματα!

Τα παιδιά μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων έρχονται σε επαφή με  το βιβλίο, τα γράμματα και την ανάγνωση και δημιουργούν ανάλογα.

Μέσα από το καθημερινό μας πρόγραμμα τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες που τους αρέσουν, δημιουργούν νέες φιλίες και κλείνουν τη μέρα τους με αξέχαστες εμπειρίες.

Απολαύστε μερικά στιγμιότυπα απο την εβδομάδα μας και τις εικαστικές εργασίες των Ιχνηλατών:

Ομαδική εργασία “πατουσοαστερίες”
Μακαρονάδα … με ανανά !
Το αερόστατο της φιλίας.!
Το δικό μου ενυδρείο!