Οι Ινδιάνοι μας εν δράσει…στη Παλαιόπολη!

Μια περιπετειώδης εκδρομή πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 24 Ιουλίου με την ομάδα των Ιχνηλατών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης  και το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπο που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων ενώ περιπλανηθήκαμε στα μονοπάτια, είδαμε το ανάκτορο Μον Ρεπο και σημαντικά ερείπια αρχαιοτήτων και  απολαύσαμε την εκπληκτική θέα στη θάλασσα .

Το ταξίδι μας στη γνώση συνεχίστηκε και η επόμενη στάση ήταν η υπέροχη φυλή των Ινδιάνων.

Η μάθηση ήρθε μέσα από το παιχνίδι όπου γίναμε ινδιάνοι για μία μέρα! Συζητήσαμε για τη ζωή των Ινδιάνων, φτιάξαμε τα πολύχρωμα ινδιάνικα καπέλα μας, διαλέξαμε τα δικά μας ινδιάνικα ονόματα , χορέψαμε σε ινδιάνικους ρυθμούς, το χορό της βροχής!.

Σειρά είχαν τα ινδιάνικα σπίτια , τα ‘τίπις’, τα οποία τα φτιάξαμε με ξύλα και καλάμια που μαζέψαμε από το χώρο, πάντα σεβόμενοι τη φύση, όπως ακριβώς και οι Ινδιάνοι.

Γέλιο , χαρά, περιπέτειες και εξερεύνηση μα πάνω απ’όλα γνώση μέσω παιχνιδιού, καινούριες αναμνήσεις και μοναδικές εμπειρίες!

…και μέσα από μια υπέροχη διαδρομή και ταξίδι γνώσεων, οι μικροί Ινδιάνοι κατέβηκαν στη παραλία του Καρδακίου, όπου κάναμε το μπάνιο μας, συνεχίσαμε τα παιχνίδια μας και περάσαμε φανταστικά!!