Καλλιτεχνικό Εργαστήρι : Το καλοκαίρι είναι εδώ…στο ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ και οι μικροί μας φίλοι και φίλες ετοιμάζονται να βουτήξουν στις χαρές του!

Οι προηγούμενοι μήνες μαζί με τα παιδιά στο εργαστήριο ζωγραφικής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου  “Ο Κόσμος της Τέχνης” του ΚΔΑΠ ” ό,τι αγαπώ ” είχαν τις δικές τους λιακάδες, πολύχρωμες και γεμάτες εκπλήξεις καθώς γνωριστήκαμε μέσα σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Τα παιδιά, με τον τρόπο του το καθένα, ξεδίπλωσαν τις ευαισθησίες και τη φαντασία τους. Έδωσαν μορφή και εικόνα στην εκφραστικότητά τους χρησιμοποιώντας χρώματα, πηλό, φτιάχνοντας μάσκες, χαρταετούς, ζωγραφίζοντας στο«δέντρο της ζωής» από τον κορμό ως στα κλαδιά και τα φύλλα του.

Με τους «Εξαίσιους καρνάβαλους» δοκιμάσαμε ένα εικονογραφικό παιχνίδι εμπνευσμένο από τους σουρεαλιστές του Παρισιού. Φτιάξαμε την «Χρωμοποδαρούσα των ονείρων» με κολλάζ και ζωγραφική πάνω σε κομμένα χαρτιά που ενώσαμε, χωρέσαμε ένα ολόκληρο νησί μέσα στο περίγραμμά ενός παιδιού, εικονοποιήσαμε μυθικά και φανταστικά πλάσματα.

Παίξαμε ανακατεύοντας τη ζωγραφική με τη φωτογραφία στα κολλάζ μας. Με ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάσαμε μια «γειτονιά των παιδιών» κι ένα δέντρο για να ξεκουράζονται τα πολύχρωμα πουλιά!

Οργανώσαμε ένα κύκλο μαθημάτων για τα comics όπου τα παιδιά που συμμετείχαν ανακάλυψαν μεθόδους για να δημιουργούν αφηγήσεις με εικόνες, φτάνοντας στη δημιουργία μιας δικής τους σελίδας comic, ενός comic strip, και της κατασκευής του ήρωά τους από πηλό.

Ανάμεσα στα παραπάνω, ζωγραφίσαμε και παίξαμε με ασκήσεις για τα σχήματα, τα χρώματα και τις γραμμές. Με θέματα που παράλλαζαν την πραγματικότητα βλέποντάς την μέσα από το όχημα της φαντασίας!

Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι  “Ο Κόσμος της Τέχνης” του ΚΔΑΠ “ό,τι αγαπώ”, είχαμε έναν ηλιόλουστο χειμώνα και μια ενθουσιώδη άνοιξη.

Καλό καλοκαίρι μας!

Ο δάσκαλος,
Γιάννης Αλεξάκης
Ζωγράφος