Συμμετοχή των Ελεύθερων στο «1ο Φεστιβάλ διάδοσης του Κρίκετ και των αξιών του αθλητισμού 2022»

Η ομάδα των “Ελεύθερων” μαθητών του νηπιαγωγείου μας είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις δράσεις του «1ου Φεστιβάλ διάδοσης του Κρίκετ και των Αξιών του Αθλητισμού 2022» την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, κατόπιν πρόσκλησης απο την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛ.Ο.Κ).

Τα παιδιά του “ό,τι αγαπώ” πραγματοποίησαν μια σχολική αθλητική εκδρομή στο ιστορικό γήπεδο κρίκετ της Κάτω πλατείας- Λιστόν και συγκεκριμένα είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με το άθλημα κρίκετ,  ένα ιστορικό τοπικό άθλημα του νησιού μας. 

Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών μας σε τέτοιου είδους δράσεις στα πεδία της Φυσικής Αγωγής και της εκμάθησης
της τοπικής ιστορίας, επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα. Μέσα απο προσαρμοστικές διασκεδαστικές ασκήσεις με γνώμονα το φίλαθλο πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι», οι μαθητές μας γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με το άθλημα κρίκετ, με το σύστημα αξιών του αθλητισμού, των Ολυμπιακών Αξιών και με την τοπική μας ιστορία. Δόθηκε έμφαση στην ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών, την διάδοση του αθλήματος, την ανάδειξη αρχών του αθλητισμού και την παιδαγωγική αθλητική διαπαιδαγώγηση , αξίες που συνάδουν με το εκπαιδευτικό και αθλητικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται στο σχολείο μας.

Οι μαθητές μας γέμισαν με μοναδικές εμπειρίες, ενημερώθηκαν για το ιστορικό αυτό άθλημα, έπαιξαν κατάλληλα σχεδιασμένα παιχνίδια και απόλαυσαν τη παρέα με τους φίλους τους.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛ.Ο.Κ) και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους!