Καλωσορίζουμε την Άνοιξη!

To “ό,τι αγαπώ” , όπως συνηθίζει τέτοια εποχή, παρόλη την πανδημία και την αναστολή λειτουργίας μας, στολίστηκε με την Ανοιξιάτικη φορεσιά του και η Άνοιξη, έκανε την εμφάνιση της στους εσωτερικούς αλλά και στους προαύλιους χώρους του σχολείου μας, περνώντας το μήνυμα της αναγέννησης, της ελπίδας, της αισιοδοξίας, των χρωμάτων και της παιδικότητας.

Η 21 Μαρτίου που συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας είναι επίσημα η πρώτη ημέρα της άνοιξης και ήταν πάντα μια ιδιαίτερη μέρα για το “ό,τι αγαπώ” με πολλές δράσεις και δραστηριότητες.

Στις θεματικές μας προσεγγίσεις, ‘Μύρισε Άνοιξη‘, με τους μαθητές μας ασχολούμαστε μέσω της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης με τα λουλούδια & τα φυτά της Άνοιξης, τις μυρωδιές της και τα πρώτα φετρουγίσματα, με ποιητές και μουσικούς της Άνοιξης ενω περιμένουμε με πολλή χαρά το σχολείο μας να στολιστεί με τις εικαστικές δημιουργίες, χειροτεχνίες και ζωγραφιές των μαθητών μας.

​Η 21η Μαρτίου, η πρώτη μέρα της Άνοιξης είναι και η Παγκόσμια ημέρα της Ποίησης.

Ας υποδεχτούμε την Άνοιξη λοιπόν με καλή διάθεση και εμείς με πολλή αγάπη περιμένουμε να υποδεχτούμε τους μαθητές μας στο Ανοιξιάτικο “ό,τι αγαπώ”.

Η Άνοιξη
Μια νεράιδα παινεμένη κατεβαίνει απ’ το βουνό
με στεφάνι λουλουδένιο και μια χάντρα στο λαιμό.
Μ’ ένα μαγικό μολύβι ρόδινη βάφει την αυγή
γαλανά τα όνειρά μας,καταπράσινη τη γη.
Και μ’ ολόχρυσο κλειδάκι
τη δουλειά της τελειώνει
σαν ανοίγει την καρδιά μας και στα φύλλα της τρυπώνει.